İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

YXK ‘Hüseyin Çelebi Edebiyat Etkinlikleri’ için Van’da

WAN – Ermeni Soykırımının 100’üncü yılı nedeniyle bu yıl Ermeni halkına atfedilen 23. Hüseyin Çelebi Şiir ve Öykü Etkinliği için Van’a gelen Yekîtiye Xwendekarên Kürdistan (YXK), etkinliğe katılım çağrısında bulundu. Yekîtiye Xwendekarên Kürdistan (YXK) tarafından 1993 yılından bu yana her yıl düzenlenen “Hüseyin Çelebi Edebiyat Etkinlikleri” kapsamında düzenlenen şiir ve öykü yarışmasının 23’üncüsü bu yıl 17 Ekim’de Almanya’nın Dortmund kentinde gerçekleşecek bir etkinlikle ödüller sahiplerine verilecek. Ermeni Soykırımı’nın 100’üncü yılı nedeniyle Ermeni halkına atfedilen yarışmanın başvuruları ise 15 Eylül’de son bulacak.

Van’a gelen YXK üyeleri hala devam eden yarışmaya katılım çağrısında bulundu. Etkinliğin koordinasyon ekibinde bulunan Aze Tine, “Eser konusu hakkında sınırlamamız bulunmamaktadır. Şiir, yazı, şarkı, öykü, makale tarzında eserlerle başvuru yapılabilmektedir. Ama Kürt halkımızın çektiği çileler belli olduğu için, eserlerde genelde yaşanmışlıklar, zindanlarda yada savaşta çektikleri zorluklar ve devletin yaptığı baskılar işlenmektedir. Daha önce bir yerde yayınlanmamış eserler olmalıdır. Türkiye, Kürdistan ve zindanlardan bizlere eserler ulaşmaktadır. Avrupa’dan da çok büyük ilgi görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Dereceye giren eserlerin Dortmund kentinde düzenlenen bir etkinlikle açılacağını kaydeden Aze, “Zindanlarla bağ kurabildiğimiz, ilişkilenebildiğimiz bir etkinliktir. Bu tür etkinlikler dünya genelinde çok yapılmamaktadır. Etkiliğimizde Kürtçe ve Lehçeleri, Almanca, Türkçe, Ermenice ile eser almaktayız. Böylece lehçeler arası bir harmanlama ortaya çıkıyor” dedi. Aze konuşmasını tüm şair ve yazarların yarışmaya katılımı için çağrıda bulundu.
Yarışmaya katılmak isteyenler eserlerini huseyin-celebi@yxkonline.de adresi üzerinden ulaştırabilirler.
(ng-mc/ht/zd)

Yorumlar kapatıldı.