İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sözde ‘Soykırımcılar’ Karaburun’a giremedi

Karaburun Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın “1915 Ermeni ve Süryani Soykırımı” ifadesi nedeniyle desteğini çektiği Bilim Kongresi, Karaburun’da yapılmayacak. Tepkilere yol açan kongrenin, Tepekule Kongre Merkezi’nde gerçekleşeceği belirtildi. Karaburun’da gerçekleşecek bilim kongresinin çağrı metninde yer alan ‘1915 Ermeni ve Süryani soykırımı’ ifadesi nedeniyle Karaburun Belediyesi’nin desteğini çekmesinin ardından, kongrenin Tepekule’de düzenleneceği açıklandı.(Aferin belediye başkanına Karaburun’un kültürel ufkunu da karartmayı başarmış. HYETERT)

Ana teması soykırımlar
Karaburun Gündelik Yaşam Bilim ve Kültür Derneği tarafından 2-6 Eylül 2015 tarihleri arasında düzenlenecek Karaburun Bilim Kongresi’nin ana teması bu yıl 20. yüzyılda yaşanan soykırımlar, katliamlar ve savaşlar olarak belirlendi. Çağrı bildirisinde “1915 Ermeni ve Süryani Soykırımı” ifadesi üzerine kongre destekçisi Karaburun Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Bu konuları tarihçiler tartışmalı. Türkiye’nin hassas olduğu bir konuda bu ifadelerin yer almasından rahatsızız” diyerek tepki gösterip desteğini çekti.
Yeni Asır konuyu gündeme getirirken, benzer bir tepki de de Karaburun Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Latif Ok’dan geldi. Ok da, “Bunu değiştirin, 9 senedir verdiğimiz desteği yine verelim dedik. Onlar hayır olmaz deyince bu duruma geldik” diyerek destek vermeyeceklerini açıkladı. Bunun üzerine dernek yönetimi kongreyi, Karaburun’dan İzmir’e taşıdı. Kongre aynı tarihlerde Tepekule Kongre Merkezi’nde düzenlenecek.
TANSU EDİP GÖKBUDAK
“Kongrede tek taraflılık var”
Son 3 yıldır kongrede tek taraflılığın dikkat çektiğini ifade eden Başkan Çakır, “Yıllardır işbirliği yapıyoruz. Böyle bir kongre düzenlenirken işbirliği yapılıyorsa, içerikle ilgili görüşümüz alınmalı. Onlara bu konuyu işbirliği içinde çözelim dedik. ‘Ermeni ve Süryani soykırımı’ yazısı çıktı. Bunu nasıl tartışacağız? Tarihçi miyiz biz?” sözleriyle tepkisini dile getirmişti.

Yorumlar kapatıldı.