İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Fransa Cumhurbaşkanı’ndan terörü önleyen Mark Muğalyan’ a Onur Madalyası

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Brüksel – Paris treninde meydana gelen  terör olayını önleyen kahramanları ödüllendirdi. 21 Ağustos 2015’te 25 yaşındaki Marocco’lu bir gencin, anılan trene silahlı saldırı yapma çabalarını önleyen birkaç Amerika’lı ve bir İngiltere’li vatandaş, Fransa’da yabancılara verilen  en üst düzey ödülüne layık görüldü.

Elysee Sarayında gerçekleştirilen ödül töreninde Fransa’da Legion d’Honneur olarak adlandırılan Onur Madalyasını kahramanlara veren Cumhurbaşkanı Hollande, onların  “cesaret ve özdenetimlerine dünyanın hayran kaldığını” dile getirdi.
Elysee Sarayında Onur Madalyasını alan ABD’li Alek Skarlatos, Spencer Stone, Antony Sadler ve 62 yaşındaki İngiltere’li işadamı Chris Norman dışında, trende teröristle verdiği mücadele sırasında yaralanan ve şuanda hastanede tedavi gören 51 yaşındaki ABD’li Ermeni Mark Muğalyan’ın, tren kondüktörü Michel Bruye’nin, tren şoförü Erik Tanti’nin ve teröristle mücadeleye katılan fakat ismini açıklamak istemeyen Fransa’lı bir yolcunun da ödüllendirileceği öğrenildi.
Edinen bilgiye göre, Paris Sorbonne Üniversitesnde İngilizce ders veren Ermeni asıllı profesör Mark Muğalyan, ölüm tehlikesini göze alarak teröristin elinden kalaşnikof silahını almış, fakat terrorist bir tabanca çıkararak Muğalyan’ın boynuna ateş etmişti. Şuanda hastanede bulunan Ermeni profesörün sağlık durumun sabit olduğu öğrenildi.

Yorumlar kapatıldı.