İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan, İnsani Özgürlük Endeksinde komşularının çoğunu geçti

152 ülkenin mercek altına alındığı İnsani Özgürlük Endeksinde Ermenistan, nispeten yüksek bir düzey olan 53. sırada yer aldı… Endekste aralarında hukuk üstünlüğü, güvenlik, seyahat özgürlüğü, inanç, toplantı, sivil toplum, ifade özgürlüğü yanı sıra adalet sistemi ve mülkiyet hakkı, uluslararası düzeyde ticaret özgürlüğü vb. olmak üzere 12 kategoride toplanan 76 farklı gösterge değerlendirildi… 53. sırada yer alan Ermenistan’ın, Azerbaycan (126. sırada), Türkiye (62.) ve İran’ı (152.)bay pass ederken sadece Gürcistan’ın (48.) ardında kaldığı dikkat çekti.

***
152 ülkenin mercek altınna alındığı İnsani Özgürlük Endeksinde Ermenistan, nispeten yüksek bir düzey olan 53. sırada yer aldı.
Asbarez portalının verdiği habere göre, Washington Cato Enstitüsü (ABD), Vancouver Fraser Enstitüsü (Kanada) ve Berlin Özgürlük için Friedrich Naumann Vakfının (Almanya) gerçekleştirdiği araştırma sonuçlarını özetleyen 108 sayfalık rapor 2012 yılı verileri esasa alınarak hazırlandı.
Endekste aralarında hukuk üstünlüğü, güvenlik, seyyalyet özgürlüğü, inanç, toplantı, sivil toplum, ifade özgürlüğü yanısıra adalet sistemi ve mülkiyet hakkı, uluslararası düzeyde ticaret özgürlüğü vb. olmak üzere 12 kategoride toplanan 76 farklı gösterge değerlendirildi.
Endekste en iyi durumdaki ülkeler arasında Honk Kong, İsviçre, Finlandiya, Danimarka, Yeni Zelanda, Kanada, Avustralya, İrlanda, Birleşik Krallık ve İsveç yer almakta.
53. sırada yer alan Ermenistan’ın, Azerbaycan (126. sırada), Türkiye (62.) ve İran’ı (152.)bay pass ederken sadece Gürcistan’ın (48.) ardında kaldığı dikkat çekti.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.