İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni ve Türk operatörleri Erivan’da buluştular

Turizm sektörünün ekonomik yanı sıra sınır ötesi işbirliğinin önemini dikkate alarak ABD Erivan büyükelçisi Richard Mills, 26 Ağustos’ta gerçekleşen Ermeni ve Türk Tur Operatörleri Ağı (TATON) buluşmasında hazır bulundu.ABD Erivan büyükelçiliğinden verilen bilgiye göre TATON, USAID «Köprüler» Projesi çerçevesinde şekillenmiş olup, turizm aracılığıyla sınır ticaretinin canlanmasını amaçlamakta.

Ağa bölgede aktif turizm kuruluşları ve tur operatörleri katılmakta.
Ermeni ve Türk tur operatörler sınırlar arasında tur önerilerinde bulunmaktalar. Türk tur operatörleri Türkiye yönündeki geleneksel turların güzergahlarını çeşitlendirmeye çalışmaktalar. Ermeni tur operatörleri turlarını biri aşkın ülkede gerçekleştirerek, olanakları genişletmeye çalışmaktalar.
TATON sosyal siteler aracılığıyla faaliyet göstermekle beraber karşılıklı buluşmalar iki ülke tur operatörlerine düşüncelerini paylaşma ve ortak seyahat önerilerini mutabakata ulaştırma olanağı sağlamakta.
ABD elçisi Mills ʺTurizm ekonomik gelişim için önemli. Yerel topluluklar arasında işbirliği ekonomk alanda vizyonu genişletmekte ve herkese fayda sağlamaktaʺ dedi ve ʺSınır turizmi yerel toplulukların ortak yanları yanısıra farklı taraflarının da  altını çizmekte. Ermenistan ve Türkiye ortam, tarih, farklı kültür alanları olmak üzere tasavvur edilebilecekten daha çok ortak yönlere sahiplerʺ dedi.
USAID, Ermenistan’ın turizm alanında 2000 yılından bu yana faaliyet göstermekte.
TATON öncesinde «Köprüler» Projesi, Yunanistan, Türkiye, Gürcistan ve Ermenistan arasında İpek Yolu Karadeniz Koridoru için yerel partnörlerin şekillenmesine katkıda bulundu.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.