İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Cephe hattında çatışma: 5 Ermeni askeri öldü

Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında çıkan çatışmada Ermenistan ordusundan 5 asker öldü; 3 Azeri asker de hafif yaralandı. Azerbaycan Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Ermeni güçlerin 22 Ağustos akşam saatlerinden itibaren Azerbaycan mevzilerine yüksek kalibreli silahlar ve havan topları ile ateş açtığı bildirildi.

Açıklamada, Ermenistan’ın saldırısına karşılık verildiği, ilk belirlemelere göre Ermenistan ordusundan 5 askerin öldüğü, 8 askerin yaralandığı kaydedildi.
Çatışmada Azerbaycan ordusundan da 3 askerin şarapnel parçası isabet etmesi sonucu hafif yaralandığı ifade edildi. Azerbaycanlı askeri yetkililer, şiddetli çatışmanın ardından karşı tarafın cesetlerini ve ağır yaralı askerlerini alması için ateşi bir süreliğine durdurma kararı aldı.
Savunma Bakanlığı açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “Cephe hattında durumun gerginleşmesinin ve can kayıplarının sorumlusu Ermenistan yönetimidir. Ermenistan yönetimindeki eli kana bulanmış görevlileri dizginlemek amacıyla bundan sonra daha etkili ve amansız darbe vuracağımıza dair uyarıda bulunuyoruz.”
AA

Yorumlar kapatıldı.