İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Slovakya, Türkiye’deki Hıristiyan Mültecilere Talip

Slovakya hükümeti, gelen eleştirilere rağmen ülkesine sadece Hıristiyan mültecileri kabul edeceğini açıkladı.İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Ivan Netik, “Slovakya’da gerçekten yeni bir hayata başlamak isteyen insanları seçmek istiyoruz. Slovakya, Hıristiyan bir ülke olarak Suriyeli Hıristiyanlara yeni bir yuva bulmaları için gerçekten yardım edebilir.” dedi. Slovakya’nın birçok göçmen için sadece transit ülke olduğunu ifade eden sözcü, “Ülkede çok küçük bir Müslüman grup var. Camimiz bile yok.” şeklinde konuştu.

Müslümanların da iltica için Slovakya’ya başvurmaları durumunda ayrımcılığa uğramayacağını ifade eden sözcü, ama ilk fırsatta başka yere gitmeye çalışacak mültecileri almak istemediklerini kaydetti.
Avrupa Birliği üyesi ülkelere 60 bin kadar mültecinin paylaştırılması planlanıyor. Slovakya hükümeti ise Türkiye’deki kamplarda yaşaan 100 ve İtalya’dan da 100 Hıristiyan göçmene iltica hakkı tanıyabileceğini belirtti.
Çek Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Milos Zeman da ülkesinin iltica hakkı tanımak için Hıristiyan mültecileri tercih edeceğini söylemişti.
AVRUPA KONSEYİ’NDEN TEPKİ
Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjørn Jagland, Müslüman geçmen kabul etmeyeceğini açıklayan Slovakya hükümetine tepki gösterdi.
Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Thorbjørn Jagland, “Avrupa’daki göçmen krizinde ayrımcılık ve yabancı düşmanlığına yer yoktur. Mültecileri dinleri sebebiyle reddetmek apaçık ayrımcılıktır.” dedi.
Avrupa’nın mağdur insanlarla dayanışma içerisinde olması gerektiğine dikkat çeken Jagland, insan hakları ve insan onurunun koruması için Avrupa Konseyi’ne üye tüm ülkelerin sorumluluğa sahip olduğunu vurguladı.

Yorumlar kapatıldı.