İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Arman Navasardyan: Ermenistan için tarihi şans

Ermeni-Rus (Slavon) Üniversitesi Dünya Politikası ve Uluslararası İlişkiler Kürsüsü Başkanı Arman Navasardyan dünyada gerçekleşen süreçler fonunda Ermenistan’ın Doğu ve Batı arasında bir tampon ülke olarak algılandığını ifade ederek: ʺEn nihayetinde ne ABD ne Rusya birbirlerinin üzerine atom bombası atmazlar. Dahası herkes bugün insanlığın karşı karşıya bulunduğu tehditleri görüyor ve hiçbir devletin tek başına bunları aşamayacağını anlıyor. İşbirliği içinse bağlayan halkalar gerekli. Bugün Ermenistan benzeri bir halka teşkil etmektedir.ʺ. Navasardyan, BDT sathında tüm bu kıstaslara uygun ikinci bir ülke olmadığını kaydetti.

***
Oluşan ağır durumdan kurtuluş için Ermenistan  tarihi şansa sahip. Beyanat 21 Ağustos’ta düzenlenen basın toplantısında Ermeni-Rus (Slavon) Üniversitesi Dünya Politikası ve Uluslararası İlişkiler Kürsüsü Bşk. Arman Navasardyan’dan geldi.
Navasardyan dünyada gerçekleşen süreçler fonunda Ermenistan’ın Doğu ve Batı arasında bir tampon ülke olarak algılandığını ifade ederek:
ʺEn nihayetinde ne ABD ne Rusya birbrlerininn üzerine atom bombası atmazlar. Dahası herkes bugün insanlığın karşı karşıya bulunduğu tehditleri görüyor ve hiçbir devletin tek başına bunları aşamayacağını anlıyor. İşbirliği içinse bağlayan halkalar gerekli. Bugün Ermenistan benzeri bir halka teşkil etmektedir.ʺ. Navasardyan, BDT sathında tüm bu kıstaslara uygun ikinci bir ülke olmadığını kaydetti.
Ermenistran yönetiminin komplementar politika yürütme çabalarına ilişkin olarak eski elçi , bugün bunun tek doğru taktik olduğunu ifade etti. Navasardyan, Avrasya Ekonomik Birliğine (AEB) üyeliğin, birçok kötümser öngörülere karşın, Batı’yla Ermenistan ilişkilerine zarar vermediğini  belirtt.
Navasardyan şunları kaydetti:
ʺUluslararası toplum bizim için elverişli bir tutum takındı. Farklı düzeylerde Erivan’ın AEB’ye üye olmakla beraber hem Batı’yla hem Avrupa’yal işbirliğinde bulunabileceği söylendi. Söz konusu olanın ekonomik değil aksine stratejik işbirliğine ilişkin olması manidardır. Başka bir deyişle Ermenisan, hem Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü (KGAÖ) üyesi olabilir hem de NATO’yla işbirliğinde bulunabilir ʺ dedi ve bunun Ermenistan yönetiminin dış politikada doğru yolu seçtiğini gösterdiğinin de altını çizdi.

Yorumlar kapatıldı.