İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan ulusal kahramanı Monte Melkonyan’ın Müze Evi hazırlanıyor

Ermenistan ulusal kahramanı Monte Melkonyan’ın savaş arkadaşları, Melkonyan’ın Müze Evini inşa etmeyi planlıyor. Ermenistan kaynaklı “News.am” haber ajansına konuşan “Monte Melkonyan” fonu başkanı Sirak Çakhalyan, Ermenistan hükümetinin, aldığı bir kararıyla Ararat bölgesi Masis şehrinde bu hedefle üç hektarlık bir arsa ayırdığını bildirdi.

Müze Evinin inşa edileceği arazide gerekli hazırlıkların ve bölgenin güzelleştirme çalışmalarının artık başlatıldığını, 500 ağacın ekildiğini, su hatların geçirildiğini bildiren Çakhalyan, Monte Melkonyan’ın 60. doğum yıldönümüne kadar müzenin inşaatini tamamlamayı öngördüklerini de dile getirdi.
“Monte Melkonyan” fonunun, bu girişimde destek almak hedefiyle Ermenistan Savonma Bakanlığına da başburduğu öğrenildi.
Ermenistan ulusal kahramanı Monte Melkonyan, Ermeni Soykırımı’ndan kurtulup ABD’nin Kalifornya eyaletindeki Visalia şehrine sığınan bir Ermeni ailede  25 Kasım 1957 tarihinde  dünyaya geldi. Arkeoloji profesörü olan Melkonyan, sekiz dil biliyordu. 1992 tarihinde Dağlık Karabağ’ın (Artsakh) Martuni savunma bölgesinin komutanı olan kahramanımız, 12 Haziran 1993’te Ağdam’ın Marzili köyünde şehit düştü.

Yorumlar kapatıldı.