İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

TİKA Lübnan’da kilise yeniledi

Lübnan’da Türkmen köyü Aydamon’da bulunan Saint Georges Ortodoks Kilisesi, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından yenilendi. Lübnan’da faaliyetlerine devam eden TİKA, projelerine bir yenisini daha ekledi. Lübnan’da birçok önemli projeye imza atan TİKA tarafından Lübnan’da Türkmen köyü Aydamon’da bulunan Saint Georges Ortodoks Kilisesi yenilendi.

Aydamon köyü Lübnan Akkar bölgesinde bulunan Türkmen köylerinden biri olup, köy nüfusunun yüzde 75’i Türkmenlerden, yüzde 25’i ise Arap Ortodoks Hristiyanlardan oluşuyor. İki topluluk bu köyde yıllardır karşılıklı anlayış, saygı, barış ve hoşgörü içerisinde yaşamlarını devam ettiriyorlar. Köyde iki grup arasında ciddi bir sorun olmadığı gibi, son yıllarda Türkiye’nin bu köyde geçekleştirdiği projeler var olan barış ve kardeşlik ortamını daha da güçlendirdi.
Söz konusu proje kapsamında kilisenin tamamen yenilenmesi ve çevre düzenlemesi yapıldı. Proje, köyde bulunan hem Müslüman hem de Hristiyanlar arasında son derece memnuniyetle karşılandı. Özellikle Hristiyanlar her fırsatta bu konuda duydukları memnuniyeti belirterek Türkiye’ye teşekkürlerini ilettiler.
Yaklaşık bir buçuk aylık bir sürede tamamlanan proje hakkında açıklamada bulnan TİKA Beyrut Koordinatörü Hacı İbrahim Erbir, TİKA olarak din, dil ve mezhep ayrımı yapmadan tüm insanların hizmetinde olduklarını vurgulayarak, “Biz bu anlayışın önemini bir çok din ve 18 mezhebin var olduğu bir ülke olan Lübanan’da daha iyi hissediyoruz. Bu anlayışımız kapsamında farklı dinlere ait mabedlerin de yenilenmesini üstleniyoruz. Bunlardan sonuncusunu Lübnan Ortodoks cematine ait bir kilisenin yenilme işlerini tamamladık. İnşallah benzer projelerin uygulanamsına devam edeceğiz” diye konuştu.

Yorumlar kapatıldı.