İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türkiye’nin Tek Ermeni Köyü Vakıflı’da Ayin Yapıldı

Hatay (İHA) – Hatay’ın Samandağ ilçesinde bulunan ve Türkiye’nin tek Ermeni köyü olan Vakıflı Mahallesi’nde Meryem Ana Yortusu nedeniyle ayin gerçekleştirildi. Vakıflı Ermeni Kilisesi’nde gerçekleştirilen ayini Patrik Vekili Aram Ateşyan yönetirken yardımcılığını ise Der Avedis Tabaşyan yaptı. Vakıflı Ermeni Kilisesi’nde gerçekleştirilen ayine CHP İstanbul Milletvekili Selina Doğan ile HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan’da katıldı.

Ermeni vatandaşların kilise içine girerek mum yakmaları ve dua etmeleriyle başlayan ayinde daha sonra Patrik Vekili Aram Ateşyan tarafından ilahiler okundu. Kutsal saydıkları tütsü ve haçı eline alan Aram Ateşyan kilisedeki tüm Ermenileri kutsadı.
Ayine katılan CHP İstanbul Milletvekili Selina Doğan yaptığı açıklamada, tüm Ermeni vatandaşların bayramını kutladığını belirterek, “Tüm dünyadaki Ermenilerin Meryem Ana Yortusunu en içten dileklerimle kutluyorum, burada kaynayan kazanların ve üzümlerin bereketinin sonsuza kadar sürmesini diliyorum” dedi.
“Benim zaten vekil olarak ilk yaptığım iş nefret suçları olacak” diyen Doğan, “Eğer meclis çalışmaya başlarsa nefret suçlarıyla ilgili mevzuatı biran önce hayata geçirmek ve uygulanmasını sağlamak. Bunu adaylık sürecimden beri ifade ediyorum. Hepimizin toplumsal barışa, kardeşliğe ve pozitif bir dile ihtiyacımız var. Buna zemin hazırlamaya, bunu en ağır şekilde müeyyidelemeye yönelik mevzuata ihtiyacımız var. Onun içinde biran önce yasama faaliyeti başlar başlamaz çalışacağız” dedi.
Vakıflı Ermeni Kilisesi bahçesinde ayin nedeniyle yöresel lezzetlerden hırisi pişirilirken, pişen hırisiler daha sonra ziyaretçilere ikram edildi.

Yorumlar kapatıldı.