İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni Devrimci Federasyonu, barış müzakerelerine dönülmesi çağrısında bulundu

Hrant Kasparyan / Demokrat Haber
Ermenistan ve Diaspora’da faal siyasi partilerden biri olan Taşnaktsutyun Partisi, “IŞİD’le mücadele” adı altında Kürt halkına yönelik olarak savaş başlatıldığını belirtti. Ermenistan’ın başkenti Yerevan’da yapılan Genel Kurul toplantısının ardından bir bildiri yayımlayan Ermeni Devrimci Federasyonu (Taşnaktsutyun Partisi), Türkiye hükümetinin Kürt halkına yönelik olarak başlattığı kışkırtıcı politikayı endişeyle karşıladıklarını belirterek, barış müzakerelerine geri dönülmesini istedi.

Ermenistan’da yapılan son genel seçimlerde Meclis’te temsil hakkı kazanan dört siyasi partiden biri olan Taşnaktsutyun Partisi, Türkiye’de son dönemde yaşanan olayların kaçınılmaz olarak tüm Türkiye halklarına yönelik olarak da zulüm, kitlesel İnsan Hakları ihlalleri ve Türkiye toplumunun demokratikleşme sürecinin engellenmesine yol açacağına dikkat çekti.
“IŞİD’le mücadele” adı altında, Kürt halkına yönelik olarak savaş başlatıldığını kaydeden Ermeni Devrimci Federasyonu bildirisinde şu ifadelere yer verdi:
“Ermeni Devrimci Federasyonu, Türkiye hükümeti tarafından Kürt halkına yönelik olarak son dönemde yeniden başlatılan ve savaş kışkırtıcılığı güden siyaseti endişeyle karşılamaktadır.
Kürt önderliği tarafından önerilen barış müzakerelerine devam etmek yerine, genel seçim sonuçlarından memnun olamayan Türkiye hükümeti, IŞİD’e karşı askeri operasyon kisvesi altında, Kürt halkına yönelik olarak gerçek bir savaş başlatmıştır. Bu adım, kaçınılmaz olarak tüm Türkiye halklarına yönelik olarak da zulüm, kitlesel İnsan Hakları ihlalleri ve Türkiye toplumunun demokratikleşme sürecinin engellenmesine yol açacaktır.
Bölgedeki tüm ulusların ve ülkelerin barış içinde bir arada yaşamaya devam edebilmesi gibi temel bir meseleyi göz önünde bulundurarak, bölgesel krizlerin ve öngörülemeyen insani kayıpların önlenmesi adına, bu tehlikeli serüvenden vazgeçilmesi ve barış müzakerelerine geri dönülmesi yönünde çağrıda bulunuyoruz.”

Yorumlar kapatıldı.