İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Dün Ermeniler bugün Kürtler!

Fatih Tunç
Bir zamanlar Ermenilerin bu topraklar üzerinde yaklaşık 3 milyona yakın bir nüfusu olmasına rağmen, bu nüfusun tehcirle Anadolu topraklarından göçe zorlandığını neredeyse Türk tarihçilerin yarısı kabul ediyor. Yani bu da Birleşmiş milletlerin soykırım gerekçeleri olarak gösterdiği maddeler arasında yer alıyor. Sizin düşünceniz altında illa bir soykırım olması için illa ruhun bedenden çıkana kadar işkence edilip, bedenin paramparça mı olması gerekiyor. Biz Ermenileri katletmedik onlar bizi katletti diyen bazı tarihçiler, o zaman bu topraklarda Türkler yerine Ermeniler olması gerekiyordu yani demem o ki bugün Ermenilerin olduğu konumda sizin olmanız gerekmiyordu ? Nerden baksanız tutarsızlık var aslında. Biz kan lekesi dedikçe siz nar lekesi anlıyorsunuz. Nar lekesi çıkar ama kan kokusu gitmez, bu topraklardan.
***
Herkes kendince edindiği unvan yada makamın arkasına sığınarak tarih yazar. Bir kaynağa dayanarak, bir çok farklı yorum ortaya çıkar. Bununda nedeni tarihçinin kendi etnisitesi veya devletinin hep doğru yaptığı duygusallığı ile bağdaştırılabilir. Bu durum M.Ö ve M.S dönemler içinde hep aynı kulvarda devam eder. Yani en ufak bir benzerlik bile, bir devlet yada halka mal edilebilecek kadar büyük bir kaynak niteliğinde var edilir. Bu duruma en bariz örnek olarak. Kürtlerin yapıtları, eserleri ve devletlerinin, Tükmüş yada Türklerin bir koluymuş gibi dile getirilmesi ile de kanıt gösterilebilir.
Bizim eğitim sistemimiz, hep eğitmenin söyledikleri ile şekillenir. Bu genel anlamda tarih için hep böyledir. Biz hep haklıyken, karşı devletler yada toplumlar hep haksız bir durumdaymış düşüncesi ile tarih bireylere yansıtılır. İtiraz etmek mümkün değildir, ya ders tekrarı yapmak zorunda kalır, yada milliyetçilik akımının ağına takılarak dışlanır. Bu eğitimin sisteminin her katmanında böyle olmuştur. Eğer özellikle tarih alanında bir mevki yada unvan almak istiyorsanız, olan metalaşmış bilgiyi daha fazla metalaştırarak bir Doçent yada Prof. olabilirsiniz. Buda sizi unvanlı bir cahil yapmaktan öteye taşımaz ki bugün ülkemizde bunların çoğunu görüyor ve toplumun çoğunluğu olarak da kabul ediyoruz.
Bir zamanlar Ermenilerin bu topraklar üzerinde yaklaşık 3 milyona yakın bir nüfusu olmasına rağmen, bu nüfusun tehcirle Anadolu topraklarından göçe zorlandığını nerdeyse Türk tarihçilerin yarısı kabul ediyor. Yani bu da Birleşmiş milletlerin soykırım gerekçeleri olarak gösterdiği maddeler arasında yer alıyor. Sizin düşünceniz altında illa bir soykırım olması için illa ruhun bendenden çıkana kadar işkence edilip, bedenin paramparça mı olması gerekiyor. Biz Ermenileri katletmedik onlar bizi katletti diyen bazı tarihçiler, o zaman bu topraklarda Türkler yerine Ermeniler olması gerekiyordu yani demem o ki bugün Ermenilerin olduğu konumda sizin olmanız gerekmiyordu ? Nerden baksanız tutarsızlık var aslında. Biz kan lekesi dedikçe siz nar lekesi anlıyorsunuz. Nar lekesi çıkar ama kan kokusu gitmez, bu topraklardan.
Birde bazı tarihçiler Ermenilerin, Kürtler eliyle katledildiğini dile getiriyor. Öyleyse neden Ermeniler PKK ‘Yİ oluşumunu başlatırken, Kürt kimliğini daha ön safta tutusun? Neden kendi hakları için mücadele vermek için direnmek varken, neden Kürtleri kimlikleri üzerinden kendi haklarını talep etmek gibi bir politik anlayışı benimsesin? Haklısınız aslında, bugün algı politikalarınız, asrın her döneminde sizin istediğiniz şekilde ilerliyor. Toplum içinde oluşturduğunuz yanlış algılar ve eğitim sisteminize bile yansıttığınız milliyetçi kalıplar, hep halkların birbirine düşman olması için, yediden yetmişe aynı statükoda devam ediyor.
Ermenilerden öte Kürtlerin varlıkları üzerine bir çok tez ve kitap bastınız. Türkleştiremediniz, sonrasında şeytanı bile şaşırtacak rivayetlerle halka Kürt’ten nefret ettirmeyi benimsediniz. Oda olmayınca Kurtuluş savaşı kardeşliğini anlatıp, din kardeşliğinden dem vurdunuz. Her dönem ayrıydı düşünceniz. Hepinizde bu ülkenin Prof. ve nam yapmış entelektüelleri olarak hiç doğru olandan bahsetmediniz. Yani ne varsa ne yoksa bu ülkede sizdiniz.
Öncelikle şunu iyi bilmek lazım. Bugün Türkiye kendi içinde birden çok milleti nasıl barındırıyorsa PKK’de aynı şekilde, her inanç ve etnisiteden oluşmuş bir parti niteliğindedir. Perspektifleri kişiye değil halkın seçimi ve fikirlerine dayalıdır. Böyle bir yapının her hangi bir ırkı, inancı resmi olmamakla beraber, seküler  anlayış modeline uygun bir pratikle mücadele verir. Ben PKK düşüncesi ve fikirlerinden öte nasıl olurda, böyle bir düşüncenin sav olarak kabul edilmesi mantığını halen çözebilmiş değilim. Bir iddia ortaya atılırken bunu kaynaklara ve belgelerden uzak sadece, ben böyle düşünüyorum herkes böyle düşünsün mantığı, karanlık çağ düşünceleri ile aynı popülerliktedir.
Ermenilerin bu topraklar üzerinde yaşadıkları doğrudur ama yerin üstünde değil, altında. Her halde hortlamadılar eğer öyle bir özellikleri olsaydı, eminim yerin altındaki ve üstündekilerin konumu daha farklı olurdu. Anadolu topraklarında kalan diaspora Ermenilerin çoğu, Kürtlerle halen aynı safta yer almayı istemez iken nasıl olurda PKK Ermeni oluşumu bir terör örgütüdür dersiniz, bilemiyorum.
Bizim tarihçiliğimiz hep oturduğumuz yerden, vatanı ve milleti kurtarmaktır. Bir çözüm yolu bulmaz yerine, çözümü domuz bağı ile halletmektir. Dünya kadar, Prof. , Doç., olsa bile eğer siz gördükleriniz karşısında gerçekleri bilerekten inkar ediyorsanız, bu ülkeyi de bölersiniz. Biriniz çıkar, her şehide bir vekil der, birininiz çıkar, Kürt yok der, biriniz çıkar Kürt değil Ermeni der. Madem Kürtler Ermeniyse niye katlettiler birbirlerini. Yada hepsini tehcir ettiyseniz neden bu kadar Kürt var halen bu topraklar üzerinde. Yani ben bile yazarken zorlanıyorum tutarsızlıklarınızı. Ben şaşırıyorum bu insanlara. Hele toplum zaten sizin arkanızda, adam Prof, o söylemişse kesin doğrudur düşüncesine. Zaten bu düşünceler değimliydi Ermenileri Müslümanlara ve milliyetçilere katlettiren.
Yüzyıldan beri süren Türk İslam milliyetçiliği ile nasıl bir dönem İttihat ve Terakki ile Ermenileri aldatıp, katledip, soykırımdan geçirdiyseniz, şimdi aynısını, Barış süreçleri diyerek Kürtler üzerinde uyguluyorsunuz. Politikalarınızda aynı kulvarda, o zaman Ermeniler sadık milleti, oldu hain millet, Kürtlerde Kurtuluş savaşında kardeşinizdi, ama şimdi ne oldu bölücü ve terörist millet. Dün Ermenileri evlerinde yurtlarından, yakarak katlederek, çocuklarını asimilasyona tabi tutarak büyüttünüz, şimdide, Kürtlerin köylerini boşaltarak, üzerlerini bombalara yağdırıp, anne karnında ki çocuğu bile öldürerek aynı politikalarınıza devam ediyorsunuz. Evet doğru söylüyor bu ülkenin tarihçileri ve entelektüelleri. Dün Ermenileri bitirdik ama şimdi yine Ermeni diyip bitirmek lazım şu Kürtleri.
Fatih Tunç
Fatihtunc49@hotmail. Com


Yorumlar kapatıldı.