İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan’da sivilleri öldüren Rus askerinin yargılanması

Ermenistan’ın güneyindeki Gümrü’de aynı aileden 7 kişiyi öldüren Rus askeri, askeri üsten firar etmek suçundan 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Rus ordusunda er olarak görev yapan Valery Permyakov’un üsten firar etmesiyle ilgili davaya bakan Gümrü’deki askeri mahkeme, Permyakov’u, firar etmek ve yasa dışı silah bulundurmak suçlarından 10 yıl hapse mahkum etti. Permyakov, hakkındaki suçlamaları kabul etti.

Permyakov’un Ermeni aileyi öldürmesiyle ilgili davada ise Ermeni yetkililerin soruşturma süreci sürdüğünden duruşma tarihleri henüz belirlenmedi.
Valery Permyakov, 12 Ocak’ta bir Ermeni çift ile çiftin oğlu, kızı, gelini ve iki yaşındaki torununu öldürmüştü. Saldırıda ağır yaralanan 6 aylık bir bebek hastanede tedavi altına alınmış fakat daha sonra hayatını kaybetmişti.
Saldırıdan bir gün sonra Ermenistan-Türkiye sınırı yakınında Bayandur köyünde Rus sınır koruma birlikleri tarafından gözaltına alınan Permyakov’un, işlediği cinayetleri itiraf ettiği, ailenin evine bir şeyler içmek için girdiğini söylediği belirtilmişti.

Yorumlar kapatıldı.