İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan ve İran’a yeni elektrik hattı

Ermenistan ile İran arasında üçüncü yüksek gerilim elektrik hattının inşaatına dair anlaşma imzalandı. Ermenistan Başbakanı Hovik Abrahamyan, hükumet oturumunda yaptığı konuşmada, yüksek gerilim elektrik hattının inşaat çalışmalarının haftaya başlayacağını açıkladı.

Ermenistan ile İran arasındaki ekonomik ilişkilerin yeni bir düzeye taşındığının altını çizen Başbakan Abrahamyan, İran ile enerji alanında işbirliğinin iki ülke arasındaki ticarete de katkıda bulunmasını ümit ettiğini belirtti.
Ermenistan’ın, İran nükleer programı üzerinde varılan anlaşmayı olumlu bulduğunu ifade eden Abrahamyan, bu anlaşmanın bölgede kalıcı barış ile istikrarın sağlanması konusunda önemli bir adım olduğunu söyledi.
Başbakan Abrahamyan, İran’ın Ermenistan için önemli ve güvenilir bir ülke, iki ülke halklarının ise yüzyıllık bir ortak tarihe sahip olduğunu dile getirdi.
İran’ın Sanir şirketi ile Ermenistan Enerji ve Doğal Kaynaklar Bakanlığını temsil eden Yüksek Gerilim Elektrik Ağları (HVEN) şirketi, İran-Ermenistan üçüncü yüksek gerilim elektrik hattının inşaatına dair anlaşmaya imza attı. Projenin yüzde 70’i İran İhracat Bankası, kalanı ise Sanir şirketi tarafından finanse edilecek. 107 milyon avroluk anlaşmanın stratejik öneme sahip olduğu belirtiliyor.
AA

Yorumlar kapatıldı.