İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Alin Ozinian, Amerikan Ermeni Kongresi bölge analisti

Alin Ozinian, Amerikan Ermeni Kongresi bölge analistliği görevine getirildi. Kongre yönetimi Alin Ozinian’ın Erivan ofisinde çalışmasını memnuniyetle karşılayarak hem Ermenistan hem de Türkiye’de biriktirdiği zengin çalışma deneyimi, birkaç yabancı dile mükemmel derecede hakimiyeti ve Osmanlıca okumaya yönelik kabiliyetlerinin bir araya gelmesiyle, Ozinian’ın bunu layıkınca kullanacağına güvenini ifade etmekte. Kongre Bölge direktörü Arpi Vardanyan, Alin’in Kongre ekibine  katılmasından ötürü sevincini kaydetti. (Sayın Ozinian’ı yürekten kutluyor, başarılar diliyoruz. HYETERT)

Uzun yıllar bölge sorunlarına ilişkin çalışmalarıyla tanınan Ozinian, birçok raporlar, araştırma ve makaleler yayımladı. Erivan Devlet Üniv. (EDÜ) Uluslararası İlişkiler ve Diplomasi aanında lisans, Türkoloji alanında master yanısıra halihazırda EDÜ Siyaset Bilimi Fakütesinde doktora öğrencisi olarak eğitimini sürdürmekte.

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı Yakın Doğu Türkiye Bl.’nde gönüllü çalışması sonrasında Ozinian Karadeniz Ekonomik İşbirliği Kurumu Ermenistan Daimi Temsilciliğinde çalıştı. Erivan’da «Civilitas» Vakfında da çalıştı.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.