İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni Cemaatinden Başkan Aydın’a Ziyaret

İstanbul’da yaşayan Sivaslı Ermeni ve Dostları Derneği tarafından geleneksel hâle getirilen Sivas ziyareti bu yıl da gerçekleştirilecek. Dernek Başkanı Sabuk Koçak, Ermeni Cemaati Lideri Yervant Durmazgüler ve Şahin Koçak, düzenlenecek etkinliklere Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın’ı da davet etmek amacıyla ziyarette bulundu.

Burada söz alan Yervant Durmazgüler, “Silopi’de şehit düşen Muhammet Onur Demir için başsağlığı dileyerek, şehit hepimizin şehidi, bu ülkede bu tür olayların yaşanmasını istemiyoruz. Bu olaylar ülkemize ve milletimize zarar veriyor.” dedi.
Başkan Aydın da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Ülkemizde üzücü olaylar her zaman yaşandı, yaşanıyor. Önemli olan bu olaylara alet olmamak. Bu ülkede geçmişte Alevi-Sünni ayrımı yapmaya çalıştılar, daha öncesinde Ermeni-Türk ayrımı yapmaya çalıştılar. Günümüzde Türk-Kürt ayrımı yapılmaya çalışılıyor. Buna millet olarak öncelikle bizler ‘dur’ demeliyiz. Bizim ülkemizde doğulu olan herkes her haktan faydalanıyor, kimse sen doğulusun diye ayırt etmez. Doğulu bir vatandaş Sivas’ta iş yeri açmak istiyorum dese evrakları da tamamsa biz buna müsaade ederiz. Ancak bir Türk, doğuda bunu yapmak istese müsaade edilmez. Bu böyle olmamalı… Ayrıca eline silah almış teröristler kimsenin hakkını savunamaz. Hak savunuculuğunu bunlar yapıyor, anlayışı da başlı başına büyük bir hata, hep birlikte bu duruma ‘dur’ demeliyiz.” dedi.
Ermeni Cemaati’nin Sivas ziyaretlerinden de duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Aydın, “Programım uygun olduğu sürece sizlerle bir arada olmaya gayret edeceğim.” dedi. 

Yorumlar kapatıldı.