İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Anayasa Taslağı kabul edilir, ülkenin efendisi başbakan olur

Anayasa Mahkemesi üyesi Feliks Tokhyan yeni Anayasa taslağını «parlak» olarak nitelendiriyor…ʺErmenistan’da iktidar merkezileşmiş, siyasi alan oldukça şahsileştirilmiş durumda. Yeni taslak işte bu iki meseleyi çözmekte. Esas sorun yönetim sistemi değişikliği değil. Ülkenin parlamenter sisteme sahip olmakla beraber demokratik olmayan ve tersi sistemler var. Benim için önemli olan, yeni taslakla yargı iktidarına bağımsızlık yönünde teminatlar verilmesidir ʺ dedi… Anayasa Mahkemesi üyesi Anayasa taslağının kabul edilmesi durumunda, ülkenin efendisi ve sahibinin Hükümetin olacağını, bunun Millet Meclisine karşı sorumlu olacağını kaydederek  ʺİktidarın reel merkezi hükümet yönünde değişmekte, hükümete de ülkedeki bir numaralı şahsa dönüşecek olan başbakan başkanlık etmekte. Bir tür şansölye devleti yaratıyoruzʺ dedi.

***
Anayasa Mahkemesi üyesi Feliks Tokhyan yeni Anayasa taslağını «parlak» olarak nitelendiriyor. Beyanat bugün 12 Ağustos’ta düzenlenen basın toplantısında Feliks Tokhyan’dan geldi. Tokhyan, yeni taslak anayasanın artı ve eksilerini anlattı.
ʺErmenistan’da iktidar merkezileşmiş, siyasi alan oldukça şahsileştirilmiş durumda. Yeni taslak işte bu iki meseleyi çözmekte. Esas sorun yönetim sistemi değişikliği değil. Ülkenin parlamenter sisteme sahip olmakla beraber demokratik olmayan ve tersi sistemler var. Benim için önemli olan, yeni taslakla yargı iktidarına bağımsızlık yönünde teminatlar verilmesidirʺ dedi. Tokhyan, tüm yerel yönetim organları sisteminin pekişmesi ve gelişimi için her halukarda yeni taslakta teminatlar olmadığını belirtti.
Anayasa Mahkemesi üyesi Anayasa taslağının kabul edilmesi durumunda, ülkenin efendisi ve sahibinin Hükümetin olacağını, bunun Millet Meclisine karşı sorumlu olacağını kaydederek  ʺİktidarın reel merkezi hükümet yönünde değişmekte, hükümete de ülkedeki bir numaralı şahsa dönüşecek olan başbakan başkanlık etmekte. Bir tür şansölye devleti yaratıyoruzʺ dedi.
Anasaya Reformları Uzmanlık Komisyonunn anayasa taslağının 1-15.bölümlerini kamuoyuna açıkladığını, taslakla parlamenter yönetim sistemine geçiş yapılmasının öngörüldüğünü belirtelim.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.