İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Aram I, ekstremizmle mücadele çağrısında bulundu

«Dinler ve Kültürler Buluşması Komisyonu» üyeleri, Genel Sekreter Şeyh Hüseyin Ahmad Şhade başkanlığında Kilikya Katolikosu Aram I’i ziyaret etti. Kilikya Katolikosluğu resmi portalının verdiği bilgiye göre, Şeyh Şhade, Kilikya Katolikosunun kiliselerarası, dinlerarası ve halklar arasında barış içinde bir arada var olma alanında yürütülen çalışmalara değindi. Şeyh Şhade Ermeni halkını çok iyi tanıdığı ve onun acılarını kendi acısı olarak kabul ettiğini belirtti. Türkiye tarafından 100 yıl önce düzenlenen ve gerçekleştirilen Ermeni Soykırımını sert bir dille kınadı.

Türkiye’nin bugün de Ortadoğunun destabilizasyonunda olumsuz rolü olduğu ayrıca farklı terör gruplarına destekteğini kaydeden Şeyh Şhade, fırsattan istifade ederek Katolikosluk makamından tüm Hıristiyanlara Ortadoğudaki köklerine ve topraklarına sıkıca bağlı kalmaları çağrısında bulundu.
Kilikya Katolikosu Aram I, bu diyalog adımını takdir ederek ʺHristiyan-İslam diyaloğu globalleşmiş bu dünyadaki tüm düzeylerde emredici bir gerekliliktir. Tüm dünya bugün dini ekstremizmle karşı karşıya bulunmakta ve hepimizin yükümlülüğü ekstremizimle mücadele etmektirʺ dedi.

Aram I, Hıristiyan-Müslüman birarada varoluşunun muhafazası için Hıristiyan ve Müslümanların eşit derecede çaba göstemeleri ve dini siyasi maksatlarla istismar tehlikesine karşı dikkatli olmaları gerektiğini ifade etti.
Türkiye’nin rolüne ilişkin olarak Aram I ʺErmeni halkı tarih esnasında Türklerin düzenbaz politikasını çok iyi tanıdı. Bu günlerde Arap dünyasının kimi sorumlularınıTürkiye’nin iki yüzlü ve tehlikeli politikasına ilişkin uyardık. Bugün Türkiye’nin ilke edindiği yeni Panturancılık ve ekstremizm ve teröre taraf olması herkesin malumudurʺ dedi.
 

 Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.