İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

HDP’li Paylan: Şiddetin Durması Lazım

HDP Milletvekili Paylan Sultanbeyli İlçe Başkanlığı binasına yönelik saldırının ardından ilçe binasının tarumar edildiğini belirtti ve şiddetin derhal durması gerektiğini söyledi: Böyle giderse bu ateş her yeri yakabilir. HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, partisinin Sultanbeyli İlçe Başkanlığı binasının bir grup tarafından taşlanması ve konferans salonuna girilip tahrip edilmesi üzerine yaptığı açıklamada, “tekrar şiddet sarmalına” girildiğini söyledi.

“Bu şiddet sarmalından hızla çıkalım diye partimiz, eşbakanımız, bizler, çabalıyoruz. Bir an önce eller tetikten çekilsin, bir an önce bu şiddet sarmalı dursun diyoruz.
“Demokratik siyasetin şartlarını görmüştük. Üç yıla yakın zaman bu Türkiye toplumu bir bahar ortamı yaşadı. Biz bu bahar ortamını devam ettirip nihai bir barışı hakim kılmak istiyorduk.
“Ancak maalesef, saray gladyosu diye tanımladığımız devletin tepesindekiler bu barış ortamının kendilerine yaramadığını kendi padişahlığını sağlamayacağını gördüler.”
Ateş her yeri yakabilir
“Maalesef barışa bir adım yakınken, tekrar şiddet sarmalına düştük. Bu şiddet sarmalı içinde toplumun değişik taraflarını karşı karşıya getirme durumunu getiriyor. Bu gördüğümüz örnekte olduğu gibi…
“Karakoldaki faili meçhul bir patlama üzerine, gelen bir güruh ilçe binamızı tarumar edebiliyor. Böyle giderse bu ateş her yeri yakabilir.
“Bir an önce şiddetin durması lazım. Bunun için de geçici hükümetin, cumhurbaşkanının aklını başına devşirmesi lazım.”
Saldırı
Dün Sultanbeyli’de Fatih Polis Merkezi’ne düzenlenen saldırının ardından HDP ilçe binası bir grubun saldırısına uğramıştı.
“Kınıyoruz”
HDP Sultanbeyli İlçe Eş Başkanı Rüstem Kandilci de binaya kapının kırılarak girildiğini belirtti.
“Bize ait değerler vardı. Bunları atmışlar, yırtmışlar. Biz bunu da kabul etmiyoruz. Kınıyoruz.
“Bina boştu. Kapıyı kırmışlar içeri girmişler.”
HDP saldırıyla ilgili suç duyurunda bulunacak. (YY)

http://bianet.org/bianet/siyaset/166711-hdp-li-paylan-siddetin-durmasi-lazim?bia_source=rss

Yorumlar kapatıldı.