İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bükreş Ermeni Sokağında 3. «Strata Armeniaska» Festivali gerçekleştirildi

7-9 Ağustos’ta Bükreş Ermeni Sokağında 3. «Strata Armeniaska» Festivali gerçekleştirildi.Festival Romanya Ermenileri Birliği ve Romanya Ermenileri Diyakosluğuna bağlı Ermeni Gençlik Kuruluşu, Romanya Etnik İlişkiler Dairesi, Bükreş Belediyesi ve ARCUB Kültür Merkezi desteğinde yapıldı. Üç gün müddetince sabah erken saatlerden gecenin geç saatlerine kadar «Cartierul Armenescum» adını taşıyan  Bükreş Ermeni mahallesinde şewkillenen gelenek gereği Romen halkına Ermeni kültür ve gelenekleri tanıtıldı. Romanya Ermenileri Birliği, sokağın bir zamanlar sahip olduğu ortamı yaratabilmek için geleneksel olarak festivale komşu Yunanlılar, Yahudi azınlıklar ve Çingeneleri davet etmekte.

Festivalde Ermeni halk, pop tarzı şarkılar, jazz ustalareından icralar gerçekleştirildi, Ermenistan’dan davetli sanatçılar icralarda bulundular.
Etkinlikte Bükreş Rampa Gençlik Tiyatro Grubu, Varujan Oskanyan’ın «Fısıltılar Külliyatı» romanını esas alan Armine Voskanyan’ın «Staipelochian» uyarlamasını sahneledi. Bükreş «Ararat» Yayınları kitaplarını tüm sokak boyunca sererek sergiledi.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.