İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Suriyeli Ermeniler, Türkiye’de Huzur Buldu

Yasin Dikme
Suriye’nin Halep kentine bağlı Kobani’deki (Ayn el Arap) çatışmalardan kaçarak Türkiye’ye sığınan Ermeni aileler, yerleştirildikleri Suruç’taki AFAD Çadır Kent’te mutlu ve huzurlu şekilde yaşıyor. Zor şartlara rağmen sınırı geçip Suruç ilçesine sığınan 8 kişilik Ermeni Tomasyan ailesi ülkelerinde bulamadıkları huzuru Türkiye’de bulmanın mutluluğunu yaşıyor.Ailenin reisi 50 yaşındaki Hagop Tomasyan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Halep’te yaşadıkları sırada yıllar önce gördükleri baskı nedeniyle 3 kardeşiyle Kobani’ye yerleştiklerini söyledi.

Kobani’de kendisinin şoförlük, kardeşlerinin de tamircilik yaparak yaşamlarını sürdürdüklerini belirten Tomasyan, çatışmaların başlaması üzeride her şeylerini geride bırakarak Türkiye’ye kaçtıklarını ifade etti.Kendileriyle beraber 6 Ermeni ailenin daha Türkiye’ye sığındığını vurgulayan Tomasyan, birçok can alan çatışmalarda bir kardeşinin hayatını kaybettiğini dile getirdi.
Yerleştirildikleri çadır kentte yaklaşık 2 yıldır huzurlu bir ortamda yaşama fırsatı bulduklarına işaret eden Tomasyan, şöyle konuştu: “Kobani’den ayakları kesik eşim ve 6 çocuğumla zor şartlar altında sınıra geldik. Sağ olsunlar telleri açarak bizleri Türkiye aldılar. Bizler Kobani’de iken Türkiye’ye gelmeye korkuyorduk. Çünkü bizlere ‘Türkler, Ermenileri sevmez başınıza kötü şeyler gelir’ diyorlardı. Her şeye rağmen Türkiye’ye geldik. Fakat bize söyledikleriyle karşılaşmadık. Tam tersine çok güzel karşılandık. Burada bizim gibi Kürtler de 2 yıldan beri mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşıyor. Bugüne kadar bize kimse siz ‘Ermenisiniz ya da Hristiyansınız’ demedi. Kötü bir söz dahi söylenmedi. Bize Türkleri yanlış anlatmışlar. Türkiye’deki herkese teşekkür ediyoruz.”Maral Tomasyan da (10) çadır kentte okula gittiğini belirterek, Türkiye’de oldukları için mutlu olduğunu söyledi.

Yorumlar kapatıldı.