İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İHD: Eren Keskin Yalnız Değildir

İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Merkezi, İHD Merkez Yürütme Kurulu üyesi avukat Eren Keskin için destek mesajı yayımladı… Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Yapılan bu saldırıları kınıyoruz, bir siyasi parti seçmenine hakaret eden siyasileri uyarıyor, toplumu kutuplaştırıcı ve çatışma ortamına sürükleyici nefret dili kullanmamaları gerektiğini bir kez daha hatırlatıyoruz. “Eren Keskin onurlu mücadelesi ile tüm dünyada tanınan insan hakları ve kadın hakları aktivistidir ve biliyoruz ki ona saldıranların yaşayabilecekleri hak ihlallerinde, onları savunacak kadar onurlu bir inan hakları savunucusudur. “Mağdur edilen insanların haklarının korunması, kollanması ve kazanımı konularında yaşamı boyunca mücadele eden sevgili arkadaşımız, yoldaşımız Eren Keskin’in onurlu mücadelesinde her zaman yanında olduğumuzun bilinmesini isteriz.”

**
İHD, sosyal medya üzerinden tehdit edilen Eren Keskin’in kendisine saldıranların yaşayabilecekleri hak ihlallerinde, onları dahi savunacak bir insan hakları savunucusu olduğunu belirtti.
İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Merkezi, “Boğazda yalılarda viskisini yudumlayıp oyunu HDP’ye veren şerefsizler” diyen MHP lideri Devlet Bahçeli hakkında suç duyurusunda bulunan ve sonrasında sosyal medyadan tehdit mesajları alan İHD Merkez Yürütme Kurulu üyesi avukat Eren Keskin için destek mesajı yayımladı.
Türkiye de nefret suçlarının düzenlenmemesi, nefret söyleminin yasaklanmaması nedeniyle insan hakları savunucularının bu tip ırkçı ve şoven saldırılara maruz kalabildiğinin belirtildiği açıklamada, sosyal medyada ırkçı grupların kadınlara yönelik aşağılayıcı ve tacizkar söylemlerine de dikkat çekildi.
“Kendisine saldıranları da savunur”
Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi:
“Yapılan bu saldırıları kınıyoruz, bir siyasi parti seçmenine hakaret eden siyasileri uyarıyor, toplumu kutuplaştırıcı ve çatışma ortamına sürükleyici nefret dili kullanmamaları gerektiğini bir kez daha hatırlatıyoruz.
“Eren Keskin onurlu mücadelesi ile tüm dünyada tanınan insan hakları ve kadın hakları aktivistidir ve biliyoruz ki ona saldıranların yaşayabilecekleri hak ihlallerinde, onları savunacak kadar onurlu bir inan hakları savunucusudur.
“Mağdur edilen insanların haklarının korunması, kollanması ve kazanımı konularında yaşamı boyunca mücadele eden sevgili arkadaşımız, yoldaşımız Eren Keskin’in onurlu mücadelesinde her zaman yanında olduğumuzun bilinmesini isteriz.”
“Bu ülkede insan haklarını savunmak suç sayılıyor”
Dün de İHD İstanbul Şubesi’nde Eren Keskin’e destek amacıyla bir basın toplantısı düzenlenmişti.
Demokrat Haber’den Hrant Kasparyan’ın haberine göre, basın açıklamasında özet olarak şu ifadelere yer verildi:
“6 milyonu aşan bir seçmen kitlesine, bir toplum kesimine hakaret eden bir kişiyi yargıya şikâyet etmenin karşılığı övgü ve alkış olacağına hakaret ve tehdit olmuştur.
“Bu saldırıya cesaret edilmesinin sebebi açıktır: İnsan haklarını savunmak bu ülkede devlet ve hükümet görevlilerince suç sayılmaktadır.
“Bundan cesaret alan kişi ve kesimler, bu saldırılara cüret edebilmektedir. Bu cüretin bir sebebi de hak mücadelesi verenin kadın olmasıdır. Kadınlar bu mücadeleye katıldığında, iki kere hedef haline gelmektedirler.”
Keskin: Korunduklarını biliyorlar
Jin Haber Ajansı’nın (JİNHA) haberine göre, Eren Keskin ise kendisine yönelik tehditlere ilişkin şunları söyledi:
“Yıllardır tehdit alan insanlarız. Tehdit aldığımız dönemde tehdit alan arkadaşlarımız öldürüldü. Onlar artık yoklar. Ben insan hakları mücadelesin hep ölülerimize karşı borcumuz olduğuna inanırım. O nedenle kendime yönelik açıklama yapmak bana tuhaf geliyor.
“Türkiye’de var olan şiddetin başında ülkü ocakları geliyor. Ülkü ocakları mensupları bugüne kadar birçok cinayet işledi. İnsanları dövdüler, üniversitelere saldırdılar ve bunların hepsi bir adli olay olarak görüldü.
“Bana bu tehditleri gönderenlerde açıkça isimlerinin yanına MHP yazıyor. Kendilerinin korunduğunun o kadar farkındalar ki, o kadar rahat davranıyorlar ki, her türlü tehdidi ve hakareti yapabiliyorlar. Birlerinin bunlara dur demesi gerekiyor.” (EKN)

Yorumlar kapatıldı.