İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Asimder Başkanı Gülbey’den ‘Ermenistan’ İddiası

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Başkanı Göksel Gülbey, “Ermenistan, Türkiye’deki terör örgütlerini gizliden destekliyor” dedi.
Dernek binasında basın açıklaması düzenleyen ASİMDER Başkanı Göksel Gülbey, Türkiye içerisinde faaliyet yürüten tüm terör örgütlerinin Ermenistan devleti içerisindeki yapılanmadan destek aldıklarını iddia etti. (Halaçoğlu gibi bunların da her sözü yalan, yanlış. HYETERT)


Gülbey, “Türk Tarih Kurumu eski başkanı Yusuf Halaçoğlu’nun da PKK içerisinde yer alan kripto Ermeni ve diğer azınlıklara mensup 100’e yakın isim listesini açıkladığında, bizler de böyle bir şey olmaz demiştik. Daha sonra başka terör örgütleri içerisinde de bu tür kripto azınlıklara mensup vatandaşlarımızın isimleri geçince, olayı araştırma gereği duyduk ve çok çarpıcı olaylarla karşılaştık. Ermenistan devletinin topraklarında PKK kampının bulunduğu duyumları alıyoruz. Hatta bazı Radyo yayınlarıyla sınır bölgede siyasi propaganda da yapıldığı, bölge insanınca bilinmektedir. Devlet politikası gereği ülke bağımsızlık bildirgesinde sözde Batı Ermenistan dediği Doğu Anadolu ve Güneydoğu bölgelerini sözde büyük Ermenistan toprağı olarak adlandıran ve sınırlarımızı tanımayan bir ülke konumundadır Ermenistan. Bu bölge topraklarını ele geçirmek veya yönetmek için her türlü siyasi ve illegal olaylara başvurabilir. Ermenistan Diaspora Bakanlığı’nca organize edilerek bölgeye gönderilen bazı turist gruplar ve basın grupları, bölgede tahrik çalışmaları yaparak bayrak açmak, mezarlık ziyareti, törenler düzenlemek ve konser vermek gibi çeşitli organizelerle bölge halkının aklını çelmektedirler. Bu terör örgütlerinin desteklendiği gazeteci ve tarihçi Vicken Cheterian’ın yazmış olduğu ‘Açık Yaralar:
Ermeniler, Türkler ve Soykırımın Yüzyılı’ adlı kitabındaki bu sözlerde bizim duyumlarımızı ve söylemlerimizi doğrular niteliktedir. Cheterian, Türkiye’nin demokratikleşmesinin, Ermenistan ve Türkiye arasındaki ilişkilerin, Karabağ sorununun, Kürt meselesinin ve sadece bu coğrafyada değil tüm insanlık için önem taşıyan daha birçok çatışmanın altında 1915’in yattığına işaret ediyor ve karanlık güçlerle savaşmak için soykırımla hesaplaşmanın hayati önemini vurguluyor. İşte bu sözler her şeyi çıplaklığıyla ortaya koymaktadır. Bu kitaptan dolayı yazarı Vicken Cheterian’ı kınıyoruz. Dışişleri Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı’nı bu konuları incelemeye davet ediyoruz” şeklinde konuştu.(İHA)

Yorumlar kapatıldı.