İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Azerbaycan Ermenistan’a savaş mı ilan etti?

Azerbaycan Savunma Bakanı Korgeneral Zakir Hasanov, şöyle konuştu: “Şimdi de korku ve endişe içerisindeler. Artık zamanı geldi. Sabrı tükenen halkımız, kendi yurtlarından kovulan insanlarımız, bizden harekete geçmemizi ve işgalcileri topraklarımızdan çıkarmamızı talep ediyor. Uluslararası kurumların çatışma konusunda aldığı kararlar hak ve adaletin bizim tarafımızda olduğunu kanıtlıyor. Halkımız iyi bilsin ki savaş ruhu yüksek Azerbaycan askeri, ülkemizi Şuşa’sız, Laçın’sız ve işgal altındaki diğer şehir ve köylersiz tasavvur edemiyor. Ordumuz, intikam ve zafer duyguları ile yaşıyor ve topraklarımızı kurtarmak için kutsal borcunu yerine getirmeye hazırdır. Azerbaycan askeri, kendi gücü ile düşmanı işgal altındaki bölgelerden kovarak toprak bütünlüğümüzü temin edecektir. Buna kimsenin şüphesi olmasın. (Anlaşılıyor ki Azerbaycan sorunu savaş yoluyla çözmeye karar vermiş. Bu da olsa olsa savaş ilanı olur. HYETERT)

***
Hasanov, Ermenistan-Azerbaycan cephe hattındaki mevzileri ziyaret ederek askerlerin savaş hazırlığı durumunu denetledi.
Anadolu Ajansı’nın haberine göre, Azerbaycan Savunma Bakanı Korgeneral Zakir Hasanov, Azerbaycan halkının işgalcilerin ülkeden çıkarılmasını istediğini, ordunun kendi gücü ile Ermenistan ordusunu Yukarı Karabağ’dan kovarak ülkenin toprak bütünlüğünü sağlayacağını söyledi.
Korgeneral Hasanov, askerlerle yaptığı konuşmada, Azerbaycan’ın ekonomik, demografik ve askeri olarak Ermenistan’dan kat kat üstün durumda olduğunu bildirdi. Bu durumun sadece kendileri tarafından söylenmediğini, Ermenistan yönetimi tarafından da kabul edildiğini belirten Hasanov, Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri’nin çağdaş silah ve askeri gereçler, uçak, helikopter ve füze sistemleri ile asker sayısı bakımından Ermeni ordusunu geçtiğini vurguladı.
Geçen yıl ağustos ayında karşı tarafa vurulan darbe sonrasında Ermenistan’ın hala kendine gelemediğini savunan Hasanov, şöyle konuştu:
“Şimdi de korku ve endişe içerisindeler. Artık zamanı geldi. Sabrı tükenen halkımız, kendi yurtlarından kovulan insanlarımız, bizden harekete geçmemizi ve işgalcileri topraklarımızdan çıkarmamızı talep ediyor. Uluslararası kurumların çatışma konusunda aldığı kararlar hak ve adaletin bizim tarafımızda olduğunu kanıtlıyor. Halkımız iyi bilsin ki savaş ruhu yüksek Azerbaycan askeri, ülkemizi Şuşa’sız, Laçın’sız ve işgal altındaki diğer şehir ve köylersiz tasavvur edemiyor. Ordumuz, intikam ve zafer duyguları ile yaşıyor ve topraklarımızı kurtarmak için kutsal borcunu yerine getirmeye hazırdır. Azerbaycan askeri, kendi gücü ile düşmanı işgal altındaki bölgelerden kovarak toprak bütünlüğümüzü temin edecektir. Buna kimsenin şüphesi olmasın.

Yorumlar kapatıldı.