İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Eygi: Ayasofya müze kalmaya devam ederse…

Milli Gazete yazarı Mehmet Şevket Eygi, Ayasofya’nın camiye çevrilmemesini eleştirerek, “Fatihin vakfiyesidir, cami olması gerekir. Sen hâlâ müze kalmasında ısrar edersen elbette başın beladan kurtulmaz. Çünkü vakfiyede çok ağır şartlar var.” dedi. Ayasofya’nın cami yapılmasının Müslümanların menfaatine ve lehine olduğunu belirten Eygi, “Müze kalmasını isteyenler azınlıktadır” şeklinde yazdı. (Bari ismini değiştirseler, Ayasofya isminde bir cami, Sultan Ahmet kilisesi gibi garip. Adam AKP’nin neden başının beladan kurtulmadığını bulmuş.Yap Ayasofya’yı cami,  kurtul bütün belalardan. Sen sağ, ben selamet. HYETERT)

Eygi, Ayasofya hakkında yapılacak işin ne olması gerektiğini şöyle açıkladı:
“Bir referandum yapılır, halka sorular: Ayasofya eskiden olduğu gibi camiye mi döndürülsün, yoksa müze olarak mı kalsın? Hiç şüphe yok ki, halkın büyük çoğunluğu tekrar cami olmasını isteyecektir.
Zaten böyle bir referanduma hiç lüzum yoktur. Fatihin vakfiyesidir, cami olması gerekir. Sen hâlâ müze kalmasında ısrar edersen elbette başın beladan kurtulmaz. Çünkü vakfiyede çok ağır şartlar var.
Atina’da bunca Müslüman yaşıyor ama orada cami yok. Türkiyede çok az tek kimlikli Hıristiyan var, bir sürü yeni kilise yapıldı, eskileri restore edildi. Ayasofya ise hâlâ inatla ısrarla müze statüsünde tutuluyor.
Evet Sünnî Müslümanlar bu ülkede çoğunluktalar ama hakları, menfaatleri yeteri kadar korunmuyor. Alevî vatandaşlarımızın cemevleri var, Sünnîlerin medreseleri ve tekkeleri hâlâ yasak.

Yorumlar kapatıldı.