İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan ve Türkiyeli belediye başkanlarından dostluk mesajı

Hrant Kasparyan / Demokrat Haber
Van Belediye Eşbaşkanı Hatice Çoban, Yerevan Belediye Başkanı Daron Markaryan’ı Van’a davet etti. Bu yıl altıncı kez düzenlenen ‘Pan-Armenian’ Ermeni Olimpiyatları’nın resmi davetlisi olarak Ermenistan’a giden Türkiyeli belediye başkanlarından oluşan heyet, Ermenistan’ın başkenti Yerevan (Erivan) Belediye Başkanı Daron Markaryan ile bugün bir araya geldi. Konuk heyette yer alan Van Belediye Eşbaşkanı Bekir Kaya ve Hatice Çoban, Bitlis Belediye Başkanı Hüseyin Olan, Mutki Belediye Başkanı Özkan Birlik, Norşen (Güroymak) Belediye Başkanı Mehmet Emin Özkan, Diyarbakır Sur Belediye Başkanı Fatma Şık Barut’u makamında kabul eden Yerevan Belediye Başkanı Daron Markaryan, yerel yönetimler arasında dostluk ve kültürel bağların güçlendirilmesinden yana olduklarını söyledi.

Ermenistan temasları kapsamında, dün başkentteki Ermeni Soykırımı Anıtı’nı ziyaret ederek Anıt’a çiçekler bırakan konuk heyette yer alan Van Belediye Eşbaşkanı Hatice Çoban, kültürel ilişkilerin geliştirilmesinin halklar arasında dostluk köprüleri kurulabilmesine vesile olacağına dikkat çekti.

Ermenistan’ın başkenti Yerevan merkezli Armenpress Ajansı’nın haberine göre, Ermeni Olimpiyatları kapsamında düzenlenen spor karşılaşmalarına katılan sporcular ve beraberlerindeki heyetlerin sayısının her geçen yıl arttığını kaydeden Yerevan Belediye Başkanı Daron Markaryan, konuk mevkidaşlarını Yerevan’da ağırlamaktan ötürü duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
MARKARYAN: KAPIMIZ TÜM DOSTLARA AÇIK
Heyette yer alan bazı belediye başkanları ile daha önce de bir araya geldiklerini hatırlatan Markaryan, “Yerevan’a ilk kez gelen konuklar, umarım kentimizin misafirperverliğini hissetmiştir ve yeniden Yerevan’ı ziyaret ederler. Kapımız tüm dostlara açık” dedi. Markaryan, heyette yer alan konuk belediye başkanlarını Ermenistan’ın başkenti olan tarihi Yerevan şehrinin kuruluşunun 2797’inci yıldönümü vesilesiyle Ekim ayında yapılacak olan kutlamalara da davet etti.
YEREVAN BELEDİYE BAŞKANI VAN’A DAVET EDİLDİ
Konukseverlik için teşekkür eden Van Belediye Eşbaşkanı Hatice Çoban görüşmede yaptığı konuşmada, spor ve kültürel alanlardaki işbirliğin geliştirilmesini önemsediklerini belirterek halklar arasında böylelikle dostluk köprüleri kurulabileceğini söyledi.
Van Belediye Eşbaşkanı Çoban, Diyarbakır ve Bitlis belediyeleri de dahil olmak üzere, bölgedeki halkların dostluk ilişkilerinin geliştirilmesi için gayret göstereceklerini ve bu yönde gereken adımların atılması için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.
Yerevan’da olumlu izlenimler edindiklerini kaydeden Hatice Çoban, “Bir gün sizi de Van’da ağırlamak bizim için onur olacaktır” diyerek, Yerevan Belediye Başkanı Daron Markaryan’ı Van’a davet etti.

Yorumlar kapatıldı.