İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Serj Sarkisyan: Ermeni olmak hepimizin ana kimliğidir

Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan Panarmenyan 6. Yaz Olimpiyat Oyunları açılış töreninde, Vazgen Sarkisyan «Cumhuriyet»  Stadyumunda katılımcılara ve konuklara hitap etti. «Sevgili yurttaşlar! Panarmenyan 6. Yaz Olimpiyat Oyunlarının tüm katılımcı ve konuklarını yürekten kutluyorum. Diasporadan gelen tüm hemşire ve kardeşlerimize, hepimiz adına vatana, ana Ermenistan’a hoş geldiniz diyorum.

Olimpiyat hareketi günümüz dünyasında gerçekten büyük ve önemli bir misyon gerçekleştirmektedir. Tüm ülke ve halklar bu harekete katılmayı onur kabul etmekteler. Olimpiyat oyunları da kuşkusuz sağlıklı rekabet, adil mücadele ve en güçlünün zaferi bahsi üzerine kurulmuştur; burada en önemli ilke galibiyet değil katılımdır.
Panarmenyan Oyunlarını tertiplerken ilk amacımız spor ve sağlıklı yaşamın bizde azami yaygınlık kazanması için mümkün oduğunca büyük katılım olmuştur. Dahası, sporun insanları biraraya toplayan ve tüm dünyaya yayılmış halkımızı birleştiren realitelerden biri olması çok önemli.
Sevgili sporcular!
Sizin bu önemli değerleri yüreklerinizde yaşattığınız eminim. Panarmenyan 6. Oyunlara katılım amacıyla buraya gelen spor grupları dünyanın farklı ülkelerinden gelmekteler.
Gelin geçtiğimiz 16 yıl esnasında nasıl bir ilerleme kaydettiğimize bakıp görelim. 1999 yılında gerçekleşen ilk Oyunlara kıyasla  katılımcı ülke sayısı, 23’ten 36’ya yükselerek üçte bir arttı. Katılımcı kent sayısı 63’ten 175’e ulaşarak ikibuçuk kat arttı; oyunlara katılmcıların sayısı 1041’den 6300’e ulaşarak altı kat arttı. Spor türleri sayısı 7’den 17’ye çıktı.
Burada bulunanların çoğu, Diaspora’da doğan dördüncü veya beşinci nesillerdir. Sizler içinde yurdunu ilk kez görenler var. Ermeniceyi zorlukla konuşan insanlar var. Ancak herkesin yüreğinde daima Ermenistan var, Ermenistan’ın yüreği ise onlar için daima açık.
Burada bulunan herkes, Ermeni ortak kimliğiyle bağlılar. Ne kadar da yeni ve ek kimlik katmanları eklense de, Ermenilik, Ermeni olmak hepimizin ana kimliğidir. İşte bu kimlik Ermeni Soykırımı anma etkinlikleriyle özdeşleşen bu yıl, 2015’in sloganı olan «Hatırlıyoruz ve talep ediyoruz»u bize tekrarlatmaktadır.
Sevgili dostlar!
Bugün bu ihtişamlı törene Ermenistan, Karabağ ve Diaspora’nın farklı yerleşkelerinden genç neslin temsilcileri katılmaktalar.
Siz bu günlerde, bu oyunlar esnasında Ermenilere yaraşır şekilde dürüst ve adilce, gerçek olimpiyat ruhuna uygun olarak yarışacaksnız. Bu günlerde yeni dostlar bulacak ve sizin bu dostluğunuzun ateşi tüm yaşamınız boyunca canlı tutacaksınız. Panarmenyan Oyunların ateşi size daha uzun süre rehberlik edeceğine eminim.
Hepimizi kutluyor, Panarmnyan Oyunların açıldığını ilan ediyorum.
Teşekkürler».
Teşekkürler».

Yorumlar kapatıldı.