İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Çin’de Haçlar, Kilise Tepelerinden Kaldırılıyor

Çin’in batı bölgesinde geçen yıl yasa dışı yapılan bir kilisenin yıkılmasıyla başlayan süreçte devlet görevlileri çatıların en üstüne konan haçların kaldırılması için kiliselere süre vermişti. Aynı zamanda papazlar, haçları çatı başlarından kaldırıp, kilise önlerine koyabileceklerdi. Bölge kilisesinin açıklamasına göre; şimdilik 135 kilisenin haç’ı kaldırılırken, küçük kilisedeki haçların neredeyse tümü kaldırıldı. Hükümet haçların kaldırılması için 20 Eylül’e kadar zaman tanırken, bir kısım kilise papazlarıysa henüz resmi bir talimatın gelmediğini ifade ettiler. (Haçla dertleri neyse. HYETERT)

***
Çin hükümeti aldığı bir kararla kilise çatılarındaki haçların indirilerek kilise önlerine konulmasına yönelik bir uygulama başlattı.
Çin’de devlet yetkilileri, kilise çatılarındaki haçları indirme kararı almıştı. Hükümet bu süreci hızlandırarak haçların kilise önlerine konması için çalışmalar başlattı..
HAÇLAR KİLİSE ÖNLERİNDE DURACAK
Çin’in batı bölgesinde geçen yıl yasa dışı yapılan bir kilisenin yıkılmasıyla başlayan süreçte devlet görevlileri çatıların en üstüne konan haçların kaldırılması için kiliselere süre vermişti. Aynı zamanda papazlar, haçları çatı başlarından kaldırıp, kilise önlerine koyabileceklerdi. Bölge kilisesinin açıklamasına göre; şimdilik 135 kilisenin haç’ı kaldırılırken, küçük kilisedeki haçların neredeyse tümü kaldırıldı.

 20 EYLÜL SON GÜN
Hükümet haçların kaldırılması için 20 Eylül’e kadar zaman tanırken, bir kısım kilise papazlarıysa henüz resmi bir talimatın gelmediğini ifade ettiler.
Yaşananlara tepkili olan halksa, tahta haçlar yapıp kırmızıya boyayarak yaşananları protesto etti.
http://www.haberler.com/cin-de-haclar-kilise-tepelerinden-kaldiriliyor-7562247-haberi/

Yorumlar kapatıldı.