İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

HDP’nin Ermeni Şırnak İl Eş Başkanına facebook’tan ölüm tehdidi!

Beyar Özalp /Şırnak
Şırnak’ın HDP İl Eş Başkanı Ermeni Asmin Kıraç 25 ve 26 Temmuz tarihlerinde facebook hesabına atılan mesajlarda ölümle tehdit edildi. Gazetemize konuşan Kıraç bu tehditlerin yeni olmadığını seçim döneminde de tehdit edildiğini belirtti … 26 Temmuz tarihinde Şerwanen Bagok adlı kullanıcı tarafından yazılan mesajda ise “ çözüm süreci denen siz PKK lıların gaflet içinde rahat suç işleyebileceği ortam son buldu şimdi hesap zamanı Asmin Kıraç! Gafletteydiniz bekledik uyanmadınız ihanete geçtiniz bekledik dönmediniz. Şimdi hesap zamanı. Siz bölücülerin kanı yer yüzünün  en son tabakasını işleyinceye hesap verişiniz devam edecek. Seni iman ettiğin haçın üzerine oturtacağız” şeklinde tehditler içeriyordu.

***
Şırnak’ın HDP İl Eş Başkanı Ermeni Asmin Kıraç 25 ve 26 Temmuz tarihlerinde facebook hesabına atılan mesajlarda ölümle tehdit edildi. Gazetemize konuşan Kıraç bu tehditlerin yeni olmadığını seçim döneminde de tehdit edildiğini belirtti
Şırnak’ın HDP İl Eş Başkanı Ermeni Asmin Kıraç’a İlk olarak 25 Temmuz tarihinde,  Olcaytuğ Türk adlı ve porfiline yazdığına göre TSK personeli olan bir kullanıcının attığı mesajda  cinsel içerikli küfür edilip “Ermeni öleceksin hepiniz pkk’lı Türkiye’den defolup gidin” mesajı atıldı.
26 Temmuz tarihinde Şerwanen Bagok adlı kullanıcı tarafından yazılan mesajda ise “ çözüm süreci denen siz PKK lıların gaflet içinde rahat suç işleyebileceği ortam son buldu şimdi hesap zamanı Asmin Kıraç! Gafletteydiniz bekledik uyanmadınız ihanete geçtiniz bekledik dönmediniz. Şimdi hesap zamanı. Siz bölücülerin kanı yeryüzünün  en son tabakasını işleyinceye hesap verişiniz devam edecek. Seni iman ettiğin haçın üzerine oturtacağız” şeklinde tehditler içeriyordu.
Gazetemize konuşan Asmin Kıraç mesajı yazan her iki kişiyi hiçbir şekilde tanımadığını ve kendisine arkadaş listesinde olmamalarına rağmen nasıl mesaj yazdıklarını bilmediğini belirtti.
‘BU TEHDİTLER İLK  DEĞİL’
Yaşanan tehdit olaylarının ilk defa olmadığını seçim döneminde yaşadığı evin kapısına IŞİD’in Suriye’de Ermeni ve Süryanilerin evlerine yazdığı ve arapça Hıristiyan anlamına gelen nun harfinin yazıldığını belirten Kıraç aynı dönemde telefonuna gelen aramalarda kendisine “Evinde otur kelleni keseceğiz” tehditleri ile beraber kimliğine ve inancına hakaret edildiğini söyledi. 
Kıraç “Bu tehditler sadece bana değil istanbulda yaşayan Ermenilere de gelmektedir. Onlarda bu konuda endişelerini dile getiriyorlar biz artık ne yapacağız kime başvuracağız bilmiyoruz” dedi.
Başlarına  ikinci bir Hrant Dink olayın gelmemesi için ellerinden geleni yaptıklarını belirten Kıraç  Hrant Dink’in de ilk olarak tehditler aldığını hatırlatrak herhangi bir önlem alınmamasından dolayı Dink’in katledildiğini söyledi.
Kızı ile beraber tek yaşadığını  ve kızının da hayatından endişe ettiğini söyleyen Kıraç 5 yıldır yaşadığı Şırnak’ta yerel halktan hiçbir şekilde baskı ve tehdit görmediğini ve  olaylar hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

Yorumlar kapatıldı.