İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan-Irak Kürdistanı: Eğitim işbirliği perspektifi

Ermenistan Eğitim ve Bilim bakanı Armen Aşotyan bugün 30 Temmuz’da  çalışma ziyareti çerçevesinde Ermenistan’da bulunan Kuzey Irak Kürt Özerk Yönetimi Planlama bakanı Ali Sindi’yi kabul etti. Konuk bakan Irak Kürdistanı’ndaki eğitim sistemine ilişkin bilgi verdi, Ermenistan ziyaretinin esas amacının ortak işbirliği alanları bulmak olduğunu, bu açıdan özellikle yüksek öğrenim alanında ikili bağların gelişmesinin önemini vurgulayarak eğitim alanında işbirliğini önemsediklerini kaydetti.


Bakan Aşotyan, Ermenistan eğitim sistemine ilişkin bilgi verdi, Sovyet eğitim modeline dayanan sistmin son dönem modernizasyonu sonucu reforme edildiğini belirterek ″Ermenistan yüksek öğrenim sistemi bugün özellikle Avrupa eğitim modeline daha yakın ve Avrupa eğitim alanında bulunmaktadır″ dedi.

Aşotyan, Ermenistan’ın bir dizi yükseköğrenim kurumunda uluslararası standartlara uygun yabancı dilde (İngilizce, Fransızca, Rusça) tıp, mimari ve bilişim teknolojileri alanında yüksek uzmanlık eğitimi verildiğini bilgisini verdi. Konuk bakan özellikle İngilizce eğitim veren uzmanlık programlarıyla ilgilendi.

Taraflar  devletlerarası bağların pekişmesinin ikili eğitim işbirliği ve öğrenci değişim programları için yeni perspektifler açacağı umudunu belirttiler.

Ermenistandan haberler – NEWS.am


Yorumlar kapatıldı.