İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ABD Kongre üyesi Eshoo: Özel yükümlülüklerim var

Ermeni kökenli ABD Kongre üyesi Anna Eshoo (anne tarafından Babayan) Ermeni-Amerikan bağlarının pekişmesi konusunun şevkli taraftarlardan biri. Kongre üyesi, Ermeni ve Süryani kökenli olması hesaba katıldığında, bu ilişkilerin pekişmesi işinde kendisinin özel bir rol oynayabileceğini ifade etti. Kongre üyesi Amerika’nın Sesine (WoA) yaptığı açıklamada şunları belirtti: «Ermeni halkıyla ilişkilerin gelişimine yardım etme konusunda özel bir sorumluluğa, kutsal bir yükümlülüğe sahip olduğumu hissediyorum. Birleşik Devletler, Ermenistan’da kamu ve toplumsal kuruluşların gelişimine katkıda bulunmalı. Bu kurumlar demokrasinin gelişiminde en iyi enstrümanlara dönüşecektir, bu da ülkedeki ekonomik durumu iyileştirecektir» dedi.

Soykırım Anma Gününde Ermenistan’a yaptığı ziyaret intibalarını paylaşan Eshoo, Ermenistan’da birçok yetenekli genç olduğunu kaydetti.
Eshoo ″Onların yüzü Batı’ya dönük ve ülkeyi ayağa kaldıracak Batılı bir demokrasi inşa etme arzusundalar″.
Kongre üyesi önümüzdeki süreçte  Ermenistan’la ilişkilerin daha da derinleşmesine mutlaka katkıda bulunacağını belirtti, Ermeni halkının ABD Kongresinde birçok dostları olduğunu da hatırlattı.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.