İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Karaburun esnafı da o kongreyi desteklemiyor

Karaburun Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın, 10. Karaburun Bilim Kongresi’nin çağrı metninde yer alan “1915 Ermeni ve Süryani Soykırımı” ifadesi nedeniyle tepki gösterip desteğini çekmesinin ardından, esnaf da kongreye destek vermeyeceğini açıkladı. (Karaburun’un bilim ve kültürünün seviyesi belli oldu böylece. HYETERT)

Karaburun Gündelik Yaşam Bilim ve Kültür Derneği tarafından 2-6 Eylül 2015 tarihleri arasında 10. kez düzenlenecek Karaburun Bilim Kongresi’nde ana tema bu yıl “20. yüzyılda yaşanan soykırımlar, katliamlar ve savaşlar” olarak belirlendi. Çağrı bildirisinde “1915 Ermeni ve Süryani Soykırımı” ifadesi kullanılması üzerine Karaburun Belediye Başkanı Ahmet Çakır, kongreye desteği çektiklerini söyledi.
Çakır’ın açıklamasının ardından Karaburun Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Latif Ok da kongreyi düzenleyenlerin kendisini ziyaret ettiğini belirterek “Onlara, bu konuda belediye başkanımızla birlikte hareket ediyorum. Ben size ne salon tutabilirim, ne de salonları kiralarım yanıtı verdim” dedi.
Bu sözlerine karşın gerçeği yansıtmayan ifadelerle karşılaştığını belirten Ok, “Sanki ‘Biz destek veriyoruz’ demişim ve belediye başkanıyla görüşmüşüm. Siz de destek verin demişim” gibi yansımalar oldu ancak bu doğru değil” diye konuştu.
‘Bu iş olmaz’
Çağrı metnindeki Ermeni ve Süryani soykırımı ibarelerinin değiştirilmesi için uzun süre önce görüştüklerini ancak kurulun direttiğini dile getiren Ok, “Burası küçük yer. Salonlarımız belediyenin. Başka yerde bunu yapma şansları yok. Belediye buna hiç bir şekilde destek vermiyor. Bu ibare olduğu müddetçe bu iş olmaz” dedi.
YAĞMUR UYGUR

Yorumlar kapatıldı.