İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ateşyan: “Akdamar’da Ayin Heyecanı Kalmadı”

Türkiye Ermeni Patriği Ruhani Meclis Vekili Başepiskopos Aram Ateşyan, Akdamar Adası’ndaki O Eski Ayin Heyecanının Kalmadığını Belirterek, Bu Yıl Da İki Nikah Töreni Gerçekleştireceklerini Söyledi. (Patrik genel vekili olmalı. HYETERT)

Aram Ateşyan, Van Gölündeki Akdamar Adası’nda yer alan Akdamar Anıt Müzesi’nde Eylül 2015 tarihinde yapılacak ayinle ilgili açıklama yaptı.
Her yıl düzenlenen ayinde ziyaretçi sayısında düşüşün gözle görüldüğünü ve bu sayının düşeceğini daha önce ifade ettiklerini belirten Ateşyan, insanlarda o eski ayin heyecanının kalmadığını dile getirdi.
Van’daki ayinin her yıl olduğu gibi bu yılda çok önemli ve bundan sonrada önemli olacağını anlatan Ateşyan, şöyle konuştu: “Akdamar Adasındaki ayinimize kaç kişinin geleceği ile ilgili henüz sayılar elimize geçmedi. Bu rakam 15-20 gün içerisinde belirlenmiş olacak. Çünkü bizim insanlarımızda o eski ayinin heyecanı kalmamıştır. Ayrıca, Türkiye’nin birçok yerine adak ziyaretleri düzenleniyor. Türkiye’nin çeşitli illerine ziyaretler oluyor. Bu ziyaretler çok olduğu için bir yere giden insanımız ikinci bir yere gitmek istemiyor. Ama sadece Akdamar olmuş olsaydı her yıl orası insanlarımızla dolup taşacaktı. Bu yılda ayinin kalabalık geçeceğine inanıyorum. Bu yıl orada iki nikah gerçekleştireceğiz. Belediye bu konuda bize destek olacaklarını söyledi ve her şeyi üstlendiler.”
“DİĞER KİLİSELERİN RESTORASYONLARI YAPILMALI”
Van’da başka kiliselerin olduğunu anlatan Aram Ateşyan, “Van’daki ayinin kalabalık geçmesini biz çok istiyoruz. Ama ifade ettiğim gibi insanlarımızda o eski heyecan kalmadı. Yedi Kilise gibi birkaç kilisemiz var. Bunların projeleri hazırlandı ama bir türlü hayata geçirilmedi. Buraların restorasyonlarının yapılması ve bir an önce hayata geçirilmesi, bu tür ayinlerin daha kalabalık geçmesine neden olacaktır. Onun için bunların yapılması önem arz ediyor” ifadelerini kullandı.
Aram Ateşyan, Van’ı çok sevdiklerini belirterek, Van halkına ve orada bulunan Vanlı dostlara selamlarını iletti.

Yorumlar kapatıldı.