İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Mahçupyan: Kürt Tarafının Abuk Sabuk Laflarıyla Bir Yere Varılmaz

CNN Türk’te yayınlanan Şirin Payzın ile Ne Oluyor? programına katılan Etyen Mahçup’yan yaşanan saldırıların ardından programda şu açıklamaları yaptı: “Bülen Arınç’ın söylediği şey matığı olan bir soru olduğu için tartışıldı. Ama şu doğrudur. Mümkün olduğu kadar adres göstermeden konuşmasında yarar var bütün siyasetçilerin. Mesela Kürt tarafınında ikide bir ‘AK Parti IŞİD’e yardım etti. Bunun sorumlusu Tayyip Erdoğan’dır.’ gibi abuk sabuk laflar sarf etmesiyle bir yere gidilmeyeceğini görmek lazım. Çünkü insanlar ölmüş. Bunu araçsallaştırmaktan beter bir şey yok. Ve o ölmüş insanlar üzerinden sırf siz sevmiyorsunuz diye herhangi birinin adını kullanıyorsunuz. Bu ahlaki değil. Ve ahlaki bir zemin olmadan da çözüm süreci yürüyemez.”

***
Eski Başbakanlık Başdanışmanı Etyen Mahçupyan, Bülent Arınç’ın Suruç katliamı ile ilgili sorduğu “Neden orada HDP’li yoktu?” sorusunu mantıklı bularak HDP’li yöneticilere yüklendi.
Akşam gazetesi yazarı ve Eski Başbakanlık Başdanışmanı Etyen Mahçupyan, HDP’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı IŞİD’le ortak hareket etmekle suçlayan sözlerine tepki gösterdi. CNN Türk’te yayınlanan Şirin Payzın ile Ne Oluyor? programına katılan Mahçupyan, Bülent Arınç’ın “Ölenlerin arasında ne belediyeden bir yetkili var, ne de HDP il ve ilçe yöneticileri var. Neden orada yoktular? sorusunu mantıklı bularak HDP’lileri “ahlaki davranmamakla” suçladı.
“ABUK SABUK LAFLAR”
Etyen Mahçup’yan yaşanan saldırıların ardından programda şu açıklamaları yaptı:
“Bülen Arınç’ın söylediği şey matığı olan bir soru olduğu için tartışıldı. Ama şu doğrudur. Mümkün olduğu kadar adres göstermeden konuşmasında yarar var bütün siyasetçilerin. Mesela Kürt tarafınında ikide bir ‘AK Parti IŞİD’e yardım etti. Bunun sorumlusu Tayyip Erdoğan’dır.’ gibi abuk sabuk laflar sarf etmesiyle bir yere gidilmeyeceğini görmek lazım. Çünkü insanlar ölmüş. Bunu araçsallaştırmaktan beter bir şey yok. Ve o ölmüş insanlar üzerinden sırf siz sevmiyorsunuz diye herhangi birinin adını kullanıyorsunuz. Bu ahlaki değil. Ve ahlaki bir zemin olmadan da çözüm süreci yürüyemez.”

Yorumlar kapatıldı.