İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

“Atölye Sarkis” Hrant Dink Vakfı’nda İzleyiciyle Buluştu

İdil Kafescioğlu
Ermeni sanatçı Sarkis’in Venedik Bienali Türkiye pavyonundaki yerleştirmesi Respiro’yu görüntüleyen yönetmen Kazma’nın “Atölye Sarkis” çalışması Hrant Dink Vakfı’nda gösterildi.Serginin yaratıcılarından Defne Ayas’ın da katıldığı gösterimin ardından Sarkis, Respiro ve Ali Kazma’nın çalışmasıyla ilgili sohbet gerçekleştirdi.

Etkinlikte, yerleştirmeyi konu alan kitap da tanıtıldı. Adını Sarkis’in işi Respiro’dan alan kitapta Defne Ayas, David Kazanjian ve Wendy Meryem Kural Shaw’un yazılarının yanı sıra Ruben Arevshatyan, Tuba Çandar, Rakel Dink, Özge Ersoy, Uwe Fleckner, Karin Karakaşlı, Aaron Schuster ve Jalal Toufic’in imge incelemeleri, sergiden görüntüler ve izlenimler de yer alıyor.
Kitabın dağıtımı daha önce içerisinde “Ermeni soykırımı” ifadesi geçtiği gerekçesiyle Dışişleri Bakanlığı, Kültür Bakanlığı ve Türkiye pavyonuna destek veren bazı katılımcılar tarafından engellenmiş, bu ay içerisinde bu kurumların logo ve amblemlerinden arındırılarak tekrar basımı ve dağıtımına izin verilmişti. 
Sarkis’in Respiro sergisi için yaptığı üzerinde bir el izi olan altın bir dörtgenden oluşan Sarkis’in Altın İkona’sı da vakfın yeni binasında, Jacopo Baboni-Schilingi’nin bestesi eşliğinde sergileniyor.
Respiro ise, 9 Nisan’dan beri Venedik Bienali’nde sergileniyor.  (İK/EA)
İdil Kafescioğlu
Galatasaray Sosyoloji bölümü üçüncü sınıf öğrencisi, bianet’te staj yapıyor.

Yorumlar kapatıldı.