İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Süryani ve Ermeni ruhani önderliklerinden Suruç taziyesi

Hrant Kasparyan / Demokrat Haber – Erivan
Turabdin Metropolitliği ve Türkiye Ermenileri Patrikliği, Suruç’taki bombalı saldırıya ilişkin taziye mesajı yayımlayarak, hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi’nde gerçekleştirilen ve 32 insanın hayatını kaybettiği bombalı saldırının ardından, Türkiye’deki Süryani ve Ermeni ruhani önderlikleri saldırıya ilişkin taziye mesajı yayımlayarak, hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi.

Türkiye Ermenileri Patrik Genel Vekili Başepiskopos Aram Ateşyan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ilettiği taziye mesajında, Suruç’ta gerçekleştirilen saldırı sonucu hayatını kaybeden ve yaralanan yurttaşların haberini derin bir üzüntüyle karşıladıklarını ifade etti.
Mesajda, Türkiye Ermenileri Patrikliği, Patrikliğin Ruhani Meclisi ve Türkiye Ermeni toplumu adına, saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, hayatta kalan yaralılara ise acil şifa dilendiği kaydedildi.
Mesajda, yaşadığımız coğrafyadaki tüm üzücü olayların bir an önce sona ermesi ve barışın sağlanması temenni edildi.
TURABDİN METROPOLİTLİĞİ’NDEN TAZİYE MESAJI
Süryani-Asuri toplumunun anayurdu Mardin ve çevre illerde yaşayan Süryanilerin ruhani önderliği olan Turabdin Metropolitliği de, Suruç’ta hayatını kaybedenlerin yakınlarına metanet, hayatta kalan yaralılara ise acil şifa dileyerek saldırıyı kınadıklarını açıkladı.
Turabdin Metropoliti Timotheos Samuel Aktaş, saldırıya ilişkin olarak yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:
“20 Temmuz 2015 Pazartesi günü Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde gerçekleşen terör eylemi sonucunda, otuz iki vatandaşımızın yaşamını yitirmesi ve yüzün üzerinde yaralının olması, tüm Türkiye gibi biz Süryani toplumunu da teessüre boğmuştur.
Bu vesileyle, Yüce Tanrı tarafından lütfedilmiş kutsal yaşam hakkını hiçe sayan, insanların huzurunu, mutluluğunu, birlik ve beraberliğini hedef alan bu ve buna benzer tüm terör eylemlerini şahsım olarak Turabdin Süryani toplumu adına kınıyor, ölen vatandaşlarımızın ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum.”

Yorumlar kapatıldı.