İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Avrupa Ermeni Federasyonu: Suruç Katliamı, DAİŞ’le işbirliğin bir sonucudur

Hrant Kasparyan / Demokrat Haber – Erivan
Suruç’taki saldırıyı kınadıklarını açıklayan Avrupa Ermeni Federasyonu, yaşanan katliamın Türkiye’nin DAİŞ çetelerine verdiği desteğin bir sonucu olduğunu vurguladı. Avrupa’daki etkin Diaspora kuruluşlarından biri olan Adalet ve Demokrasi için Avrupa Ermeni Federasyonu (EAFJD), Suruç’ta hayatını kaybedenlerin yakınlarına metanet, hayatta kalan yaralılara ise acil şifa dileyerek saldırıyı kınadıklarını açıkladı.

Avrupa Birliği’nin başkenti Brüksel merkezli olan EAFJD, Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi’nde dün gerçekleştirilen ve 32 insanın hayatını kaybettiği bombalı saldırının, Türkiye’nin DAİŞ çetelerine verdiği açık desteğin bir sonucu olduğunu vurguladı.
Avrupa’daki Ermeni kurumlarının çatı kuruluşu olan EAFJD’nin Başkanı Kaspar Karambetian saldırıya ilişkin olarak yayımladığı mesajda, “IŞİD-DAİŞ tarafından yerle bir edilen Kobani kentinin yeniden inşa edilmesine katkı sunmak üzere bölgeye gitmek isteyen gönüllü gençlere yönelik olarak gerçekleştirilen bu terör saldırısı canavarcadır” dedi. 
EAFJD Başkanı Karambetian açıklamasında, Türkiye’nin DAİŞ çetelerine açıkça destek verdiğini ve saldırının bunun bir sonucu olduğunu belirterek, “Suriye’deki teröristleri destekleyen Erdoğan’ın bu politikası, er ya da geç kendine karşı dönecektir. Ne yazık ki, bu şimdilik masum gençlerin hayatlarını kaybetmesiyle gerçekleşmiştir” dedi.
Karambetian açıklamasında, Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK), Halkların Demokrasi Partisi (HDP), Avrupa Sosyalist Partisi (PES) ve dünyadaki tüm demokratik çevrelerle birleşerek saldırıyı kınadıklarını kaydetti.
EAFJD Başkanı açıklamasında, demokrasi ve adalet mücadelesi veren Kürt halkına tüm demokratik güçlerin destek vermesinin ahlaki bir zorunluluk olduğunu kaydetti.

Yorumlar kapatıldı.