İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Tarihi kilisenin kara yılanı

Denizli’de antik Laodikya kentinde bulunan ve İncil’de adı geçen 7 kutsal kiliseden biri olan Laodikya Kutsal Haç Kilisesi’nde yaşayan bir yılan burayı terk etmiyor. Laodikya Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek, “Zehirli bir tür olan yılanı alıp uzaklara götürüp bırakıyoruz, ancak yine kiliseye dönüyor” dedi. II. Antiokhos tarafından M.Ö. 261 yılında kurulan ve Antiokhos’un eşi Laodikya’nın adı verilen antik kentte kazı ve restorasyon çalışmaları yılın 12 ayı devam ediyor.

Pamukkale Üniversitesi Arkeoloji Bilimleri Enstitüsü Başkanı ve Laodikya Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr.  Celal Şimşek, antik kentte M.S. 4’üncü yüzyılda yapılan ve İncil’de adı geçen 7 kutsal kiliseden biri olan Laodikya Kilisesi’nin inanç turizmi açısından son derece önemli olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:
“Laodikya Kilisesi’ne Hıristiyanlar hacı olmaya geliyor. 1700 yıllık yapıyı ayağa kaldırdık. Özgünlüğü bozulmadan günümüze kadar gelen en önemli kilise Laodikya Kutsal Haç Kilisesi’dir. Kilisedeki mozaik döşemeler, vaftizhane havuzu, ambon kürsüsü orijinal bir şekilde duruyor. Gelecek yıllarda Laodikya Kilisesi’nde binlerce Hıristiyan hacı olacak.”
YILAN KİLİSEYİ TERK ETMİYOR
Kilisedeki restorasyon çalışmaları sırasında siyah renkli zehirli tür olan bir yılan ile defalarca karşılaştıklarını belirten Prof. Dr. Şimşek şunları anlattı:
“Yılanı yakalıyoruz ve antik kentin en ucuna bırakıyoruz. Ancak bir iki gün içinde yeniden kilisede görülüyor. Biz yılanı yakalayıp uzaklara bırakmaktan, yılan da geri dönmekten bıkmadı. Son olarak restorasyon çalışması yaparken, yılan yine görüldü. Geri döneceğini bile bile yine yakaladık ve antik tiyatronun bulunduğu bölgeye bıraktık. Ancak, kilisenin kara yılanı yakında yine döner.”

Yorumlar kapatıldı.