İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Uzun aradan sonra TBMM`ye üç Ermeni vekil girmeyi başardı

Ercan Ayın
Türkiye ; bazı kesimlerin tabiriyle  ” özgürlük” için son şans olan bir seçim yaşadı.Bir çok açıdan ele alınıp analiz edilmesi gereken 7 Haziran seçimi  TBMM`ye girme şansını yakalayan üç Ermeni vekil bakımından ayrı bir özellik taşıyor… Peki, bu 3 vekil ile Ermeniler ile ilgili sorunlar çözülecek mi? ya da bu vekiller temsil şanslarını iyi kullanacaklar mı? Geçmişte takip ettiğimiz kadarıyla şahsım adıma çok da umutlu değilim.Bunun başlıca nedenlerinden biri;vekillerin sistemin içerisinde azınlıkta kaldıkları gibi,mensup oldukları partilerin Ermeni soykırımı`na bakışlarının net olmasıdır.(HDP hariç). Geçtiğimiz hafta Ermeni vekilin verdiği teklifi gördüğümde  yanılmadığımı da anladım. Sistem içerisinde çok fazla bir şey yapamayacaklarını düşündüğüm vekillerin en azından hatırı sayılır bir mücadele ile siyasi arenaya giriş yapacaklarını düşünmüştüm. Ancak Hristiyan ve Ermeni dünyasının dini bayramlarında toplu  taşımaların ücretsiz olması teklifi değildi tabi kastettiğim. 100 yıl önce topraklarından sürülen katledilen bir halkın el konulan varlıklarını düşündüğümüzde, yapılan bu teklif çok ucuz bir siyaset gibi geldi bana. (Umarız yanılır sayın yazar. HYETERT)

***
Türkiye ; bazı kesimlerin tabiriyle  ” özgürlük” için son şans olan bir seçim yaşadı.Bir çok açıdan ele alınıp analiz edilmesi gereken 7 Haziran seçimi  TBMM`ye girme şansını yakalayan üç Ermeni vekil bakımından ayrı bir özellik taşıyor.
Soykırımı 100. yılında her zamanki gibi yaşanan ” soykırım vardır ,yoktur ” tartışmalarının ardından Ermeni vekillerinin bu başarısı ayrı bir anlam kattı 7 Haziran`a. .
Peki, bu 3 vekil ile Ermeniler ile ilgili sorunlar çözülecek mi? ya da bu vekiller temsil şanslarını iyi kullanacaklar mı?
Geçmişte takip ettiğimiz kadarıyla şahsım adıma çok da umutlu değilim.Bunun başlıca nedenlerinden biri ;vekillerin sistemin içerisinde azınlıkta kaldıkları gibi,mensup oldukları partilerin Ermeni soykırımı`na bakışlarının net olmasıdır.(Hdp hariç)
Geçtiğimiz hafta Ermeni vekilin verdiği teklifi gördüğümde  yanılmadığımı da anladım.Sistem içerisinde çok fazla bir şey yapamayacaklarını düşündüğüm vekillerin en azından hatırı sayılır bir mücadele ile siyasi arenaya giriş yapacaklarını düşünmüştüm.Ancak Hristiyan ve Ermeni dünyasının dini bayramlarında toplu  taşımaların ücretsiz olması teklifi değildi tabi kastettiğim.
100 yıl önce topraklarından sürülen katledilen bir halkın elkonulan varlıklarını düşündüğümüzde ,yapılan bu teklif çok ucuz bir siyaset gibi geldi bana .
Ve bu teklifin ardından Devlet Bahçeli`nin twitter hesabından Çankaya köşkü arazisini de ima eden ve köşkün Kurtuluş mücadelesinin bir simgesi olduğunu belirten mesajı ; vekilin teklifi ile sistemin bulunduğu nokta arasındaki uçurumu çok net ortaya koymuştur.
550 vekil içerisinden Ermeni halkını temsil edebilecekleri iddiasıyla meclise gelen bu üç vekilimizin sanırım siyasi gelecek derdinden çok milletvekili kavramına odaklanmaları gerektiğini düşünüyorum.

http://www.dbyhaber.com/makale/ercan-ayin/sistemin-3-vekili-mi-olacaklar/59.html

Yorumlar kapatıldı.