İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ASİMDER’den Ermenistan’a Misilleme

Uluslar Arası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Temsilcisi İrfan Ermiş, İreVan’daki (Erivan) Gök Mescit’te Cuma namazı kılma taleplerinin Ermenistan hükümeti tarafından kabul edilmediğini belirterek, “ASİMDER olarak bizlerde eylül ayında Van’da düzenlenecek olan ayine engel olacağız” dedi. (Bu ülkede kanun varsa, devlet varsa bu ırkçıların tehdidi bir şey ifade etmeyecektir. Göreceğiz. HYETERT)

Açıklamalarda bulunan İrfan Ermiş, Van’ın Gevaş ilçesinde bulunan Akdamar Kilisesi’nin Hıristiyan Peçenek Türkleri tarafından yapıldığını ifade ederek, Akdamar Kilisesi’nde düzenlenecek olan ayine gerek yurt içi ve gerekse yurt dışından gelen Ermenilere kimsenin karışmadığını vurguladı. Ermiş, “Türk’e yakışan misafirperverliğin en iyisini Van ve Gevaş’ta yaptık ve halende yapıyoruz. Bizler ASİMDER üyeleri olarak atalarımızdan gördüğümüz misafirperverliği gösterdik” dedi.
Ermenistan’ın İrevan (Erivan) kentinde bulunan Gök Mescit’te Cuma namazı kılmak istediklerini, ancak bu başvurularının Ermenistan devleti tarafından kabul edilmediğine dikkat çeken Ermiş, “ASİMDER olarak bizlerde, bu yıl yapılacak olan ayine müsaade etmeyeceğiz. Bu konuda kentteki STK’lar ile temasa geçeceğiz. Aynı zamanda Van ve Gevaş halkını bilinçlendirip, o gün yapılacak olan ayine engel olacağız” ifadelerini kullandı.

ASİMDER olarak kimsenin ibadetine engel olmadıklarına vurgu yapan Ermiş, “Başkasının ibadetine engel olmak bizim asaletimize yakışmaz. Fakat bizler Ermenistan devletinin tutumuna karşı bir tavır aldık” şeklinde konuştu.

Yorumlar kapatıldı.