İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kobanili Ermeni Agop Ermenistan’a Seslendi

Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi’nde bulunan 25 bin kişilik çadırkentte kalan Ermeni asıllı Agop Tomasyan Türk misafirperverliğini Ermenice Ermenistan’a seslenerek anlattı. “Biz burada iyiyiz” mesajı verdi. Sınırda beklerken bazı kişiler tarafından Türkler’in kendilerini hapse atacakları yönünde korkutulduklarını anlatan Tomasyan, “Sınırı geçtikten sonra en küçük bir tatsızlıkla karşılaşmadık. Valisi de, kaymakamı da askeri de bizim için seferber oldu, minnettarız” diye konuştu.

VALİSİ DE KAYMAKAMI DA ÇOK YARDIMCI OLDULAR”
“Suriye’nin Halep kentinden gelerek Kobani’ye yerleşen Tomasyan ailesi burada bir süre yaşam sürdü. Ancak bombardıman sesleri artınca çareyi sivil halkla birlikte Türkiye’ye sığınmakta buldu. Sınırda bir süre bekleyen Tomasyan, “Bazı kişiler yanıma geldi ve “Sakın Türkiye tarafına geçmeyin. Siz Ermenisiniz, sizi sevmezler, çok kötü davranırlar, yatılı bölge okulundaki (YİBO) hapse atarlar,” diye korkutmak istedi. Ben de cevaben hapse girmek ölmekten daha iyidir. Gidip hapse gireriz dedim. Buraya geldik. Asker bizi aldı, “Üst kata çıkın istediğiniz odayı alın” dediler. Odaya yerleştik. Sonra bir müddet korkudan dışarı çıkamadık.  Uzun süre olumsuz bir şey yaşanmadığını görünce aşağı indik bir de baktık ki kendi evimizdeymişiz gibi ortam var.  Vali İzzettin Küçük ve Kaymakam Abullah Çiftçi geldi.  “Sayın Valim biz Ermeniyiz dedim. O da olsun siz bizim için misafirsiniz çok değerlisiniz” dedi. Kaymakam bey de kamp yönetimi de bizim için çok çalıştılar yardımcı oldular” diye konuştu.
TÜRKİYE’Yİ BİZE YANLIŞ TANITMIŞLAR
Suriye’de ayağı kesilen eşine Türkiye’de protez ayak takıldığını söyleyen Tomasyan bugüne kadar Türkiye’nin kendilerine yanlış tanıtıldığını ve Türk misafirperverliğine hayran kaldıklarını ifade etti. Agopyan, “Sınırı geçtikten sonra en küçük bir tatsızlıkla karşılaşmadık. Valisi de, kaymakamı da askeri de bizim için seferber oldu, minnettarız” dedi.
GÜNDÜZ DIŞARIDA GECE ÇADIRKENTTE
Ailesiyle birlikte çadırkentte kalan Agop Tomasyan gündüz Suruç’a gidip çalışıyor akşam saatlerinde ise evine dönüyor. Özgür bir ortamda bulunduklarını belirten Tomasyan ailesi emeği geçenlere teşekkür ediyor.

Yorumlar kapatıldı.