İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan Milletvekilinden Anlı’ya Ziyaret

Ermenistan Parlamentosu üyesi ve Gelişen Ermenistan Partisi (Bargavaç Hayatsa) milletvekili Akhoyan Aragats’ın da aralarında bulunduğu heyet, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı’yı makamında ziyaret etti… Anlı “Bu hafta Diyarbakır büyük bir nişan aldı. Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri UNESCO Kültür Mirası Listesi’ne alındı. Diyarbakır’ın yaşıtı olan şehirler şu an antik kent halindedir, sadece gidip kalıntılarını görürsünüz. Ama binlerce yıldır, Kürtler, Araplar, Ermeniler, Süryaniler, Ezidiler, bu coğrafyada kendi kimliğini ve kendi kültürünü nakşetmiştir” dedi… Aragats, Eş Başkanları 1-13 Ağustos tarihlerinde Ermenistan’da düzenlenecek olimpiyatlara davet ederken, Eş Başkan Anlı, Ermenistan heyetine Diyarbakır’daki bir camide işlenmiş çiniyi hediye etti. Heyet üyeleri de Anlı’ya Ermeni ustalarının elle işlediği kaseyi takdim etti.

***
Ermenistan Parlamentosu milletvekili Akhoyan Aragats’ın da aralarında bulunduğu heyet, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Fırat Anlı’yı ziyaret etti.
Ermenistan Parlamentosu üyesi ve Gelişen Ermenistan Partisi (Bargavaç Hayatsa) milletvekili Akhoyan Aragats’ın da aralarında bulunduğu heyet, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı’yı makamında ziyaret etti.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Eş Başkan Fırat Anlı, Diyarbakır’ın önemli bir şehir olduğunu ifade etti. Anlı “Bu hafta Diyarbakır büyük bir nişan aldı. Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri UNESCO Kültür Mirası Listesi’ne alındı. Diyarbakır’ın yaşıtı olan şehirler şu an antik kent halindedir, sadece gidip kalıntılarını görürsünüz. Ama binlerce yıldır, Kürtler, Araplar, Ermeniler, Süryaniler, Ezidiler, bu coğrafyada kendi kimliğini ve kendi kültürünü nakşetmiştir” dedi.
Diyarbakır’ın, coğrafyanın zenginliğinin bileşkesi olduğunu vurgulayan Anlı “Hemen yanı başımızda maalesef DAİŞ gibi insanlığın bütün değerlerine saldıran çetelerin olduğu bir dönemde barış, kardeşlik, çok kimlikli, çok kültürlü bir yaşamı örmek çok daha anlamlıdır. Bizim amacımız da tekrardan bu coğrafyanın kendi kimliğiyle kendi kültürü ile buluşmasını sağlamaktır” diye konuştu.
Eş başkanları olimpiyatlara davet ettiler
Milletvekili Akhoyan Aragats ise, geçen yıl Eylül ayında da Diyarbakır’a geldiğini belirterek, şöyle konuştu: “Seçim sonrası Gültan Başkanı kutladık. Diyarbakır’da bulunduğum en önemli gün bizim için tabii ki Surp Gragos Kilisesi’nin açılış töreniydi. Hiç unutmam Surp Gragos Kilisesi’nin açılış törenine geldiğimizde şehrin dört bir yanında binalar üzerinde kilise üzerinde evinize hoş geldiniz yazıyordu. Geçen yıl Osman Baydemir ve İsmail Beşikçi Ermenistan’a geldiler. Çok güzel günler geçirdik orada.” Aragats, Eş Başkanları 1-13 Ağustos tarihlerinde Ermenistan’da düzenlenecek olimpiyatlara davet ederken, Eş Başkan Anlı, Ermenistan heyetine Diyarbakır’daki bir camide işlenmiş çiniyi hediye etti. Heyet üyeleri de Anlı’ya Ermeni ustalarının elle işlediği kaseyi takdim etti.

Yorumlar kapatıldı.