İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni Tasarısı’na Karşı Kampanya Başlatıldı

Belçikalı siyasetçilerin tek yanlı, popülist tutumlarına karşı “BENİ DE DİNLE” mottosu altında, Belçikalı Türkler Platformu, barışçıl bir protesto serisi başlattı. Basına gönderilen açıklamada, Kuzey ve Doğu Anadolu’daki Osmanlı İmparatorluğu tebaası Türk ve Ermeni; Müslüman ve Hıristiyan toplumlarının acılarının siyasallaştırılmasının kendilerini derinden üzdüğü, haksızca ve bilinçsizce suçlamaların hem Türk toplumunu, hem de Türkiye Cumhuriyeti’ni haksızca küçük düşürdüğü yazıldı.

Belçikalı Türkler olarak takındıkları tavrın, o dönemde olmuş olaylar ve ölümler konusunda asla bir inkâr veya olanları red, kabullenmek veya hafife alma ölçüsü olmadığı belirtilirken, “Günümüzde bu konuda derinlemesine yapılmış ortak tek bir tarihi inceleme yok. Sözde soykırım konusunda ise elli seneyi aşkın bir şüredir bir karalama kampanyası devam etmektedir” denildi.
Politikacıların irdelendiği basın açıklamasında, açık olarak belli olmayan nedenlerden, bu konu üzerinden prim yapmaya çalışarak siyasi geleceklerini teminat altına almaya çalışıldığına dikkat çekilerek, son Başbakanı’nın, parlamentoda soykırımı hükümet adına tanıması, akabinde de parlametoya birçok yasa tasarısı sunulmasına dikkat çekildi.
7 Temmuz 2015 tarihinde bu tasarılardan hükümet partisinin sunduğu tasarı Belçika Parlamentosu Dış İşleri Komisyonunda onaylanırken, 18 Temmuz 2015 tarihinde yasa tasarısının parlamentonun oylamasına sunulacağını bildiren basın açıklamasında Belçika toplumunun bir mozayik olduğu ve bu mozayikin içerisinde çatlaklar, husumetler ve bölünmeler yaratılarak 178 milliyeti birbirine karşı olmaya iteceğine vurgu yapıldı.
Belçika’da yaşamakta olan Türklerin, hükümetin dürüst, adil ve tarafsız olmasını bekledikleri belirtilirken, “Bugüne kadar yapılamamış tarihi incelemeyi ileri götürmek, başlatmak ve sonuçlandırmak için gerekli bütün merciler arasında bir ortak nokta bularak tarihe ışık tutulmasını sağlayacak adımların atılmasını gerçekleştirerek bugün yüz senesi dolan bu acının sona ermesine yardımcı olsunlar” denildi.
Bu bağlamda Belçikada yaşayan Türklerin bir imza kampanyasına katılarak Meclis Başkanına 3 binden fazla imza yolladıkları da bildirildi.

Yorumlar kapatıldı.