İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni kilisesi bahçesinde sahur

Büyükdere Surp Hıripsimyants Ermeni Kilisesi bahçesinde düzenlenen sahur programında birlik ve beraberlik mesajları verildi. Sarıyer Belediyesi ve Büyükdere Surp Hıripsimyants Ermeni Kilisesi Vakfı tarafından, Büyükdere Surp Hıripsimyants Ermeni Kilisesi bahçesinde sahur programı düzenlendi. Programa Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Büyükdere Surp Hıripsimyants Ermeni Kilisesi Vakfı Başkanı Murat Süme, Cumhuriyet Halk Partisi Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz, Sarıyer Belediyesi meclis üyeleri, kilise vakfı üyeleri ile Büyükdere Mahallesi sakinleri katıldı. Şükrü Genç, davetlilerle tek tek  tokalaşıp sohbet etti; hatıra fotoğrafı çektirdi. Sahurun ardından da Büyükdere Mahallesi cami imamı İlyas Berber, yemek duası okudu. (Ne diyelim? Şaşırdık kaldık. Kimi Mevlana’yı kilisede anar, kimi kilise bahçesinde sahur düzenler. Ha gayret din ve kilise karşıtlarına meydan kalmasın.HYETERT)

“DÜNYA BARIŞI İÇİN DUALAR ETTİK”
DHA
Duadan sonra konuşma yapan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaparak, “Bu gece çok önemli bir yerdeyiz. Toplumumuzun yüz yıllarca Anadolu’da yaşayan ve de çok farklı inançlardan olmalarına rağmen bir arada dostça yaşayan birlikte yaşayan insanların bugün aynı şekilde Sarıyer’in ufak bir yerinde; ama bir kilise bahçesinde böyle bir sahura katılmamız bizim o dönemde yapılan dostluğun paylaşımcılığın bir şekilde uygulanmasıdır. Onun için ben kilise yönetimine çok teşekkür ediyorum. Bu mutluluğun, tüm inançların birlikte herhangi bir art niyet olmaksızın bir arada olması halinde barışın bozulması mümkün değil, kavgaların olması mümkün değil. Bu güzel gecenin hiç bir şekilde unutulmamasını akıllardan çıkmamasını dilerim. 2009’dan itibaren her barış gününde tüm inançları inanç önderlerini bir araya getirdik. Dünya barışı için dualar ettik. 8 hatta 10 inanç önderi birlikte olduk ve bu onun devamı. Yani Sarıyer’in diğer bölgelerden farklılığı bu” dedi.
“HER ZAMAN EKMEĞİMİZİ PAYLAŞIYORUZ”
Büyükdere Surp Hıripsimyants Ermeni Kilisesi Vakfı Başkanı Murat Süme ise, “Hepiniz kilisemize hoş geldiniz. Şimdi burada gördüğünüz insanlar hepsi bizim komşularımız, arkadaşlarımız, ablalarımız, kardeşlerimiz. Biz zaten her zaman için ekmeğimizi paylaşıyoruz. Ben 5 senedir bu vakfın başkanıyım, sayın 
başkanımız hiç bir zaman bizden desteklerini esirgemiyor ve onun bizi yönlendirmesiyle bizde bazı şeyler yapmaya başladık kilisede. Eskiden bu kapıdan geçenler içeride ne olduğun bilmezdi. Biz Sarıyer belediyesi başkanı sayesinde bu kiliseyi açtık. Yabancılara açmadık. Dostlarımıza, komşularımıza, arkadaşlarımıza açtık” dedi.

Yorumlar kapatıldı.