İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İran’dan Ermenistan’a Büyük Yardım

Veskaniyan “İran bizi Türkiye ve Azerbaycan’ın ablukasından kurtardı ve özgürleştirdi” yorumunda bulundu. Ermenistan demiryolu İran’a bağlanıyor. İran Ermenistan’ın demiryolu’nu Türkiye ve Azerbaycan’dan çıkartma peşinde.

Ermeni Vardan Veskaniyan İran’ın Ermenistanın demiryolunu Türkiye ve Azerbaycan’dan çıkartacağını belirtti. Veskaniyan İran – Ermenistan Demiryolunun yapımının başlamasını Ermenistan için hayati önem taşıdığını söyledi.
İranTasnim Haber Ajansının haberine göre, Veskaniyan İran’ın bu girişimini Ermenistan için ekonomik, stratejik, jeopolitik ve siyasi açıdan çok önemli olduğunu belirtti ve Ermenistan’ın bu demiryolu ile Basra Körfezine (Fars Körfezine) ulaşacağını açıkladı.
Ermeni yorumcu, İran- Ermeni demiryolun açılışının gecikmesi nedeni konusunda dünyadaki ekonomik krize ve batının İran’a karşı uyguladığı ambargolara işaret etti ve Ermenistan’ın İran’ın bu girişimiyle Karadeniz’i Basra körfezine bağlayacağını sözlerine ekledi.
Veskaniyan “İran bizi Türkiye ve Azerbaycan’ın ablukasından kurtardı ve özgürleştirdi” yorumunda bulundu.
3.5 milyar dolara mal olacak bu demiryolun yapımını ise İran ve Ermenistan’ın yakın siyasi müttefiki olan Rusya’nın “Russia FZA” şirketi üstlendi.
2013’de inşaatına başlanan bu demiryolu Ermenistan’ın Geğarkunik ilinden başlar ve Siyunik ilindeki Agarak köyünden İran Demiryoluna bağlanır.
İran bundan önce de Ermenistan’a doğalgaz boru hattını çekmiş, bu ülkenin enerjisini temin etmeye başlamıştı. Ayrıca Ermenistan’ı ablukadan çıkartmak için 2535 metrelik rakımdaki Megri caddesinde zor şartlarda Karacan tünelini inşa etmişti.
http://www.tasnimnews.com/Home/Single/778849
http://www.tasnimnews.com/Home/Single/596518

Yorumlar kapatıldı.