İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan Milli Arşivi “Ermeni kilisesinin Osmanlı Türkiye’deki malları” belgeseli yayımlayacak

Sonbaharda Ermenistan Milli Arşivi, Osmanlıca arşiv belgelerinden oluşan “Ermeni kilisesinin Osmanlı Türkiye’deki malları” başlıklı bir külliyat yayınlayacak. Açıklama Ermenistan Milli Arşivi Başkanı Amatuni Virabyan’dan geldi. Virabyan, şu anda Ermeni Apostolik Kilisesi’nin Türkiye’deki mal ve mülklarının konusunun çok tartışıldığı bağlamında söz konusu külliyatın basılmasının büyük önem taşıdığını kaydetti.

Virabyan “Bilindiği gibi Kilikya Katolikosu 1. Aram Sis (Kozan) Katolikosluğu’nun iadesi talebiyle Türkiye Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu. Biz belgeleri Osmanlıca yayımlayacağız bunların Ermenice çevirileri ise orijinallri gibi fotoğraf formatında olacak. Bu çalışma büyük bir ihtimalle İngilizceye de  çevrilecek. İçinde, Osmanlı Türkiye’de bu kiliselerin taşımazları için verilen tapular da var” diye konuştu.
Gerçekleştirilen programlarına değinen Virabyan Fransa’nın Ermenistan Büyükelçiliği ile birlikte “Ermenistan ve 1. Dünya Savaşı’nda Ermeniler” sanal müzesinin açtıklarını da belirtti.

 http://www.ermenihaber.am/tr/news/2015/07/08/Ermenistan-Milli-Ar%C5%9Fivi-%E2%80%9CErmeni-kilisesinin-Osmanl%C4%B1-T%C3%BCrkiye%E2%80%99deki-mallar%C4%B1%E2%80%9D-belgeseli-yay%C4%B1mlayacak/61341

Yorumlar kapatıldı.