İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Garni ve Geghard’da «Vardavar Uluslararası Festivali» düzenlenecek

Gençlik Kulüpleri Federasyonu (FYCA) 12 Temmuz’da II. «Vardavar Uluslararası Festivali»ni düzenlenecek. Eğitsel ve kültürel bir etkinlik olarak Festival Ermeni halkı ve Dünya maddi mirası hazinesinde yer alan Geghard ve Garni anıt alanlarında düzenlenecek. FYCA 2014 yılında «Vardavar Uluslararası Festivali»ni düzenleyerek, Vardavar’ın uluslararası kontekste sunumu yönünde ilk adımı attı.

 26 ülkeden 150’yi aşkın gencin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte gençler kendileri de sunumlar gerçekleştirdiler, Ermeni kültürünü daha yakından tanıdılar. FYCA Bşk. Atom Mkhitaryan bu yıl geçen yılki deneyimden hareketle, Ermeni kültürü vurgulu, gençlik çevrelerinde ulusal-manevi değerlerin korunması, Ermenistan’da sürdürülebilir kalkınma temin edecek turizm alanının gelişmesi, Ermenbistan-Diaspora işbirliğinin gelişimine katkıda bulunmayı hedefleyen daha geniş ölçekli etkinlikler gerçekleştirilecek.
Festival Programında Vardavar Kilise ayini yanısıra halk şarkıları, folklor gruplarının icraları, farklı eyaletlerin geleneklerini, yerel mutfaklarını ve elişi ürünlerini sergileyen Vardavar bayramı temalı standlar yer almakta. Tanınmış grup ve aktörlerin sahnelediği müzikal tiyatro tüm dünyaya Vardavar Bayramını özgün bir şekilde anlatacak.
Festivalin yerli ve yabancı katılımcıları Vardavar Bayramı geleneksel birbiri üzerine su suçratma oyununa katılacaklar.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.