İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türkiye Ermenileri Patrik Genel Vekili Ateşyan Şanlıurfa’da

Ateşyan, şunları kaydetti: “Katliam vuku bulan bir ülkeden hayatlarını kurtarmak için yaşam limanı olarak kabul ettikleri Türkiye’ye sığınanlar arasında bizim milletten üç aile bulunuyor. Bu üç aile 18 kişiden oluşuyor. Bugün onları ziyaret ederek hem ruhani anlamda hem manevi anlamda onlara destek vermek istedik. Rahat ve mutlu olduklarını ifade ettiler. Gerçekten din, dil, ırk, mezhep ayrımı yapmadan herkese kucak açmış bir toplum Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları. Özellikle Türkiye Devleti, bir kez daha anladım, gerçekten büyük bir devlet.”

***
Başpiskopos Ateşyan: “Özellikle Türkiye Devleti, bir kez daha anladım, gerçekten büyük bir devlet”
Türkiye Ermenileri Patrik Genel Vekili Başpiskopos Aram Ateşyan, Türkiye’nin Suriyeli sığınmacılar için güvenli bir liman olduğunu bildirdi.
Valilikten yapılan açıklamaya göre, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Şanlıurfa’ya gelen Ateşyan, Suruç AFAD Konaklama Tesisi’ni ziyaretinin ardından Vali İzzettin Küçük’ü makamında ziyaret etti.
Kent hakkında Ateşyan’a bilgi veren Küçük, komşu ülkelerden Türkiye’ye sığınan herkese yardım eli uzattıklarını, kimsenin dinine veya etnik kökenine bakılmadığını kaydetti.
Ateşyan ise Türkiye’nin sığınmacılar için güvenli liman olduğunu vurguladı.
Türkiye’nin yardım konusunda dünyada birçok ülkeye örnek olduğunu ifade eden Ateşyan, şunları kaydetti:
“Katliam vuku bulan bir ülkeden hayatlarını kurtarmak için yaşam limanı olarak kabul ettikleri Türkiye’ye sığınanlar arasında bizim milletten üç aile bulunuyor. Bu üç aile 18 kişiden oluşuyor. Bugün onları ziyaret ederek hem ruhani anlamda hem manevi anlamda onlara destek vermek istedik. Rahat ve mutlu olduklarını ifade ettiler. Gerçekten din, dil, ırk, mezhep ayrımı yapmadan herkese kucak açmış bir toplum Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları. Özellikle Türkiye Devleti, bir kez daha anladım, gerçekten büyük bir devlet.”
Vali Küçük ziyaretin ardından Başpiskopos Ateşyan’a yöresel fincan takımı hediye etti.
Ateşyan ise Küçük’e el işi ahşap oyma vazo verdi.
Kaynak : AA

Yorumlar kapatıldı.