İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Mirzoyan: Azerbaycan’la doğrudan müzakereler durumunda her şey görüşülebilir

ʺ Dağlık Karabağ’ın uluslararası tanınması durumunda, mülkiyetini kaybetmiş mültecilere toplu tazminat programına veya muhtemel Azeri azınlığı kabule hazır mısınız?ʺ sorusuna bakan şu yanıtı verdi:ʺAzerbaycan’la doğrudan müzakereler durumunda her şey görüşülebilinir. Azerbaycan bizimle müzakerelerde bulunmaktan feragat etmekte, Ermenistan’la müzakerelerde bulunmakta. Her iki taraftan da mülteciler var. Buraya gelenlere Ermenistan ve Diaspora dışından uluslararası yardım olmadı. Bu savaşın sonucu olan insani bir sorun. Savaşın sebepleri çözülmeden çatışmanın yarattığı sorunları çözmek mümkün değilʺ.

****
Toprak değişimine ilişkin meseleler, sadece tarihi adaletin onarımı, güvenlik tedbirleri ve alanda varolan realitelerin hesaba katıldığı formatta görüşülebilinir. Beyanat IIGiornale.it portalına bir röportaj veren Dağlık Karabağ Cumhuriyeti (DKC) Dışişleri bakanı Karen Mirzoyan’dan geldi.
ʺUluslararası tanınma karşılığında  sınırlarda değişikliğe hazır mısınız?ʺ sorusuna
Mirzoyan ʺDağlık Karabağ Anayasasıyla kontrolümüz altında bulunan tüm topraklar aynı şekilde ülkenin bir parçasını oluşturmakta. Toprak değişimine ilişkin meseleler, sadece tarihi adaletin onarımı, güvenlik tedbirleri ve alanda var olan realitelerin hesaba katıldığı formatta görüşülebilir ʺ yanıtını verdi.
AGİT Minsk Grubunun faaliyetlerine değinen AGİT Dışişleri bakanı ʺ Onlarla çok samimi ilişkilerimiz var. Olar sadece hükümetin değil, sakinlerin de tutumunu çok iyi bilmekteler. Bizim tüm kartlarımız masada ve kanaatlerimizden feragat etmeksizin açık ve dürüst görüşmeye hazırız ʺ dedi.
ʺ Dağlık Karabağ’ın uluslararası tanınması durumunda, mülkiyetini kaybetmiş mültecilere toplu tazminat programına veya muhtemel Azeri azınlığı kabule hazır mısınız?ʺ sorusuna bakan şu yanıtı verdi:
ʺAzerbaycan’la doğrudan müzakereler durumunda her şey görüşülebilinir. Azerbaycan bizimle müzakerelerde bulunmaktan feragat etmekte, Ermenistan’la müzakerelerde bulunmakta. Her iki taraftan da mülteciler var. Buraya gelenlere Ermenistan ve Diaspora dışından uluslararası yardım olmadı. Bu savaşın sonucu olan insani bir sorun. Savaşın sebepleri çözülmeden çatışmanın yarattığı sorunları çözmek mümkün değilʺ.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.